Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση για τις διώξεις στην ΕΛΜΕ Σάμου

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει βρεθεί στο στόχαστρο! Αύξηση ωραρίου, διαθεσιμότητα των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, υποχρεωτικές μετατάξεις, μετακινήσεις στην περιφέρεια. Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό για ακόμα μια φορά είναι τεράστια, αλλά βρήκαν τερτίπια για να τα καλύψουν πλασματικά. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 27 και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή σε κάθε περίπτωση, 30.

Απέναντι σε όλα αυτά, το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί ήταν να αγωνιστούν με οποιοδήποτε τρόπο θεωρούσαν αποτελεσματικό. Οι μηχανισμοί δεν άργησαν να μπουν σε λειτουργία για να ποινικοποιήσουν τις διάφορες μορφές του αγώνα.

Μόνο οργή, αγανάκτηση και αδικία αισθάνεται κάποιος απέναντι στη δίωξη των μελών της ΕΛΜΕ Σάμου (πρόεδρος, γραμματέας, ταμίας, διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου), καθώς με εντολή της  εισαγγελίας διεξάγεται προανακριτική εξέταση για την κατάληψη στη Δ.Δ.Ε. Σάμου στις 16-17/09/2013.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προσπάθειες που γίνονται για να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των εκπαιδευτικών, να προκαλέσουν το φόβο και να δημιουργήσουν υποταγμένους εργαζόμενους που θα δέχονται παθητικά όλα τα μέτρα που διαλύουν τη ζωή.

Την ώρα που το δημόσιο σχολείο καταστρέφεται, η παιδεία γίνεται εμπόρευμα, τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται, ο εκπαιδευτικός εξευτελίζεται, ενώ αντίθετα κάποιοι λίγοι παραμένουν στο απυρόβλητο, εμείς – εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε το δικό μας αγώνα για την παιδεία, την υγεία, την εργασία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                                                      Ρώϊμπα Φωτεινή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*