Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: εκδηλώσεις για τη μέρα των εκπαιδευτικών

   Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ – Θ   

5η Οκτωβρίου 2013:

Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

  • Παρασκευή 4/10, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους: ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας μαζί με τους συναδέλφους  που είναι στη διαθεσιμότητα, με μουσικά και θεατρικά δρώμενα καθώς και δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας.
  • Τετάρτη 9 /10, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αλέξανδρος» εκδήλωση-συζήτηση με τους: Παυλίδης Περικλής του Παιδαγωγικού Τμήματος, Στάμου Γεώργιος του Βιολογικού Τμήματος, Τσακλίδης  Γεώργιος του Μαθηματικού Τμήματος. 

Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές, ικανές να

                                                                            καθορίσουν μόνες τους αύριο την τύχη τους…

                                                                            …………..Όπου έβλεπα την ελεύθερη σκέψη

                                                                            τη σεβάστηκα και την αγάπησα, οσοδήποτε

                                                                            τολμηρή και αν ήταν και περιφρόνησα με

                                                                           αγανάχτηση το μυαλό το σκλαβωμένο μέσα

                                                                           στα δεσμά της πρόληψης και της υποκρισίας..”

                                                                                                           Μίλτος Κουντουράς 1930

 

Κάθε χρόνο η 5η Οκτωβρίου σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας έχει καθιερωθεί να είναι αφιερωμένη ημέρα στη συνεισφορά του εκπαιδευτικού στην παιδεία και την κοινωνία.

Φέτος, η  5η Οκτωβρίου ως εργαζόμενους και ως εκπαιδευτικούς μας βρίσκει να  βιώνουμε μια σειρά δεινά λόγω των καταστροφικών συνεπειών της εφαρμογής αλλεπάλληλων μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και μεσοπρόθεσμων αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ –ΔΝΤ.

Για πρώτη φορά όμως είμαστε αντιμέτωποι με το καθεστώς της διαθεσιμότητας  – απόλυσης που μαζικά προωθεί η κυβέρνηση στην εκπαίδευση και σε άλλους χώρους εργασίας. Το πρώτο κουδούνι 2.122 συναδέλφους  μας δεν τους βρήκε στις αίθουσες διδασκαλίας. Είναι οι πρώτοι απολυμένοι εκπαιδευτικοί και θα ακολουθήσουν και άλλοι, αν δε καταφέρουμε να ανακόψουμε τη ραγδαία αποδόμηση της δημόσιας παιδείας που προωθούν. 

Καλούμαστε λοιπόν να τιμήσουμε τον εκπαιδευτικό όπως του αξίζει. Να τον τιμήσουμε για τη μεγάλη του συνεισφορά στους λαϊκούς αγώνες και του αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για μια αναβαθμισμένη και ποιοτική παιδεία για όλα τα παιδιά, όπως σηματοδοτήθηκε από παλιότερα για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, της αύξησης των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού, καθώς και με τους νεότερους μεγάλους και μικρότερους  απεργιακούς  αγώνες, όπως του 1988, του  1997, του 2006, καθώς και για τη μεγαλειώδη συμμετοχή του στον πρόσφατο απεργιακό αγώνα για μια καλύτερη παιδεία. Να τιμήσουμε τον εκπαιδευτικό για την κοινωνική συνεισφορά του μέσα και έξω από τα σχολεία. Να τιμήσουμε τον εκπαιδευτικό για την ανεξάντλητη και καθημερινή προσφορά του προς τους μαθητές.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνονται από τις ΕΛΜΕ και είναι αφιερωμένες στην ημέρα του εκπαιδευτικού: 

Παρασκευή 4/10, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους: ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση στην παιδεία για τη ραγδαία υποβάθμιση της δουλειάς και του ρόλου του εκπαιδευτικού, για τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών. Στην ενημέρωση θα  συμμετέχουν και οι  συνάδελφοι  που είναι στη διαθεσιμότητα. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα καθώς και δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας.

Τετάρτη 9 /10, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αλέξανδρος» οργανώνουμε εκδήλωση-συζήτηση για την ημέρα του εκπαιδευτικού με θέμα: Εμείς τιμάμε τον εκπαιδευτικό για τη συνεισφορά του στους αγώνες για μια παιδεία ποιοτικά αναβαθμισμένη για όλα τα παιδιά και η κυβέρνηση με απολύσεις εκπαιδευτικών»! Στη συζήτηση θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί του Α.Π.Θ.: Παυλίδης Περικλής του Παιδαγωγικού Τμήματος, Στάμου Γεώργιος του Βιολογικού Τμήματος, Τσακλίδης  Γεώργιος του Μαθηματικού Τμήματος.

                                                                         Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

                                                                          Οι πρόεδροι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*