ΟΛΜΕ: Ψήφισμα της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ κατά της «Χρυσής Αυγής»

Ο.Λ.Μ.Ε.                                Αθήνα, 25/09/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και τις απειράριθμες αποδείξεις εγκληματικών ενεργειών της νεοναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν στα σχολεία, στις Γ.Σ., στις Επιτροπές Αγώνα τα παρακάτω:

  1. Οφείλουμε με κάθε πρόσφορο, παιδαγωγικό και δημοκρατικό τρόπο να συμβάλουμε στη δημιουργία αντιφασιστικής συνείδησης στους μαθητές μας. Μέσα από το «κρυφό» αναλυτικό πρόγραμμα με DVD, συζητήσεις, διαλέξεις, να προκρίνουμε τη μνήμη ενάντια στη λήθη.

  2. Διαχωρίζουμε τη νεανική άγνοια, τον αυθορμητισμό και την ενδεχομένη αφέλεια από τις εγκληματικές συμμορίες των νεοναζί. Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε με πειθώ και διάλογο στους μαθητές μας, αλλά αμείλικτα στους νοσταλγούς του Χίτλερ.

  3. Στα σχολεία, και λόγω κρίσης επεκτείνεται η ενδομαθητική και άλογη βία. Αν ένα τμήμα της νεολαίας «γοητεύεται» από τη σύγκρουση οφείλουμε, θαρρετά, αποφασιστικά να πείθουμε για την ανοχή απέναντι στο διαφορετικό, για την ισότητα, την ελευθερία και να δίνουμε θετική διέξοδο.

  4. Θωρακίζουμε τα σχολεία από τη διείσδυση της φασιστικής συμμορίας, χωρίς υπεκφυγές.

  5. Δίνουμε γόνιμη και δημιουργική διέξοδο στους μαθητές μας, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον ελεύθερο χρόνο αξιοποιώντας τις πρωτοβουλίες, τις ομάδες στους δήμους και τα ομαδικά ή ατομικά ενδιαφέροντα.

Οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας είναι «εκ πεποιθήσεως» αντιφασίστες. Θα σταθούν απέναντι στην επέκταση και προσπάθεια διείσδυσης των νεοναζί στα σχολεία. Σ’ αυτή τη δημοκρατική πανστρατιά καλούμε κάθε πολίτη, κάθε συλλογικότητα και φορέα στο πλευρό μας.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*