Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας: Για τη σύσκεψη σωματείων-φορέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ  ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Η Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 12/9/2013, μετά από πρόσκληση που απεύθυνε η Β’ ΕΛΜΕ  Αθήνας προς σωματεία εργαζομένων και συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Αμπελοκήπων, Γκύζη Πολυγώνου και Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΕΛΜΕ μαζικότατη σύσκεψη στην οποία  συμμετείχαν:

¨     Εκπρόσωποι από τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε

¨     Εκπρόσωποι συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής μας και της Ένωσης Γονέων 7ης Δημοτικής κοινότητας

¨     εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ καθώς και των σωματείων εργαζομένων στα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Αλεξάνδρα, ΣΩΤΗΡΙΑ, Ερυθρός Σταυρός

¨     εκπρόσωποι του συλλόγου διοικητικών του ΕΜΠ, καθώς και μέλη ΔΕΠ και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ

¨     εκπρόσωποι των διοικητικών του ΕΚΠΑ και φοιτητικών συλλόγων του ίδιου ιδρύματος

¨     εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων ΜΟΔ ΑΕ

¨     εκπρόσωποι του σωματείου μισθωτών τεχνικών

¨     μέλη των λαϊκών συνελεύσεων κατοίκων Γκύζη –Πολυγώνου, της Πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων, της Κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό», του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αντίστασης του 7ου Διαμερίσματος

¨     μέλη των συλλόγων, μηχανικών του Δημοσίου και των σχολικών φυλάκων

Στη συζήτηση που έγινε όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ, εξέφρασαν την άποψη ότι ο αγώνας των καθηγητών υπερβαίνει το πλαίσιο μιας στενής κλαδικής διεκδίκησης και αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
Αποτελεί πια κοινή διαπίστωση ότι οι εφαρμοζόμενες από την κυβέρνηση  πολιτικές οδηγούν σκόπιμα και συστηματικά στη φτώχια, στην ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.
Το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά δεν αντιμετωπίζεται ως  κοινωνικό δικαίωμα και ως συνταγματική επιταγή, αλλά ως δυσβάστακτο «κόστος» που πρέπει να περικοπεί.

Το ίδιο ακριβώς είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και με τη δημόσια περίθαλψη  και υγεία και με τη δημόσια ενημέρωση και με τις δομές κοινωνικής προστασίας κλπ, κλπ, κλπ.

Ως εδώ! Η κοινωνία έχει ήδη την ωριμότητα να απορρίψει τη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Η κυβερνητική επιχείρηση (με τη συνδρομή πολλών ΜΜΕ) να παρουσιάσουν ως δήθεν αντιτιθέμενα τα συμφέροντα διάφορων κοινωνικών ομάδων και να στρέψουν τη μια εναντίον της άλλης έχει εξαντλήσει την όποια πειστικότητα μπορεί να είχε σε προηγούμενες φάσεις. Το ίδιο και η έντεχνη και απολύτως κακόβουλη συκοφάντηση του συνδικαλισμού και των συνδικαλιστικών αγώνων.

Εργαζόμενοι από τους χώρους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από το χώρο της Υγείας μετέφεραν την εμπειρία των δικών τους αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κοινή διαπίστωση ήταν  ότι οι συγκεντρωμένοι φορείς και συλλογικότητες όχι απλώς συμπαρίστανται και θεωρούν τον αγώνα των καθηγητών και δικό τους αγώνα, αλλά θα επιδιώξουν την συστράτευση όλων των εργαζομένων σε ένα αποφασιστικό αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών και την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών

 

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Συγκροτείται Επιτροπή Αγώνα σωματείων και φορέων των περιοχών Αμπελοκήπων, Γκύζη, Πολυγώνου, Εξαρχείων (περιοχές εμβέλειας των σχολείων της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας). Στην επιτροπή μετέχουν όλοι οι παριστάμενοι φορείς αλλά αυτή παραμένει ανοιχτή και θα επιδιώξει τη διεύρυνση της και με άλλες συλλογικότητες.
  2. Ενίσχυση των απεργιακών κλιμακίων της απεργιακής επιτροπής των εκπαιδευτικών στα σχολεία για την περιφρούρηση της απεργίας από την Δευτέρα 16/9, μέρα έναρξης της απεργίας.
  3. Από την Τρίτη 17/9  στην πλατεία Πανόρμου και Λαρίσης (μετρό) θα λειτουργεί περίπτερο με έντυπο υλικό που θα αφορά τόσο στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών όσο και στις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων εργαζομένων
  4. Την Πέμπτη 19/9 στις 6.30 μμ  στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί δημόσια εκδήλωση – συζήτηση για τα θέματα της εκπαίδευσης. Σκοπός μας είναι η άμεση, ζωντανή και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία ανάμεσα στους απεργούς καθηγητές και στους γονείς, στους μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, που θα αναδείξει τους κοινούς μας στόχους και θα σφυρηλατήσει την αγωνιστική μας ενότητα.  Στην εκδήλωση αυτή θα επιδιωχθεί να υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παρουσία μαθητικών συγκροτημάτων.
  5. Για το Σάββατο 21/9 η Επιτροπή Αγώνα θα προσκαλέσει  τα μέλη όλων των συλλογικοτήτων που εκπροσωπούνται σ’ αυτήν καθώς και όλους του πολίτες της περιοχής σε συλλαλητήριο στις 11.00πμ στην πλατεία Πανόρμου και Λαρίσης.
  6. Τέλος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα όρισαν νέα συνάντηση την Κυριακή 15/9 στις 7μμ στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ (Π.Κυριακού 10, στους Αμπελόκηπους) για το συντονισμό της δράσης τους, την προετοιμασία των επόμενων κινητοποιήσεων και την πλαισίωση των απεργιακών επιτροπών ενόψει της έναρξης της απεργίας τη Δευτέρα 16/9.

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*