Επιτροπές Αγώνα Καθηγητών Θεσ/νίκης: Κινητοποιήσεις – συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα

Στη συνάντηση της Επιτροπής αγώνα της Ε΄ ΕΛΜΕ την Παρασκευή 29/8, στην οποία πήραν μέρος και συνάδελφοι από όλες τις ΕΛΜΕ, ανακοινώθηκε το άμεσο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της κάθε ΕΛΜΕ, οργανώθηκε η στήριξή του και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση όλων των Επιτροπών Αγώνα των Καθηγητών από όλες τις ΕΛΜΕ.

Δευτέρας 2/9 : Κινητοποιήσεις και δραστηριότητες των ΕΛΜΕ

Α΄ ΕΛΜΕ: τρίωρη στάση τις τρεις πρώτες ώρες της Δευτέρας και ενημερώσεις στα σχολεία. Β΄ ΕΛΜΕ: αποκλεισμός του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς τις πρώτες ώρες και τρίωρη στάση μετά τις 10.00 π.μ. για να γίνουν ενημερώσεις στα σχολεία. Γ΄ ΕΛΜΕ: με αποφάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων θα προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων. Δ΄ ΕΛΜΕ: συμμετοχή σε κατάληψη στο συγκρότημα του Ευκλείδη εάν προκηρυχθεί κατάληψη από την Α΄ ΕΛΜΕ και ενημερώσεις στα σχολεία. Ε΄ ΕΛΜΕ: κατάληψη των ΕΠΑΛ Ευόσμου και Σταυρούπολης με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από τις 8 και μετά. Η κατάληψη των ΕΠΑΛ Ευόσμου θα στηριχθεί από τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία Ευόσμου, Κορδελιού και σε όλα τα περιφερειακά -Λαγκαδά, Ωραιόκαστρου, κ.α-. Η κατάληψη των ΕΠΑΛ Σταυρούπολη θα στηριχθεί από τους συναδέλφους των σχολείων Σταυρούπολης, Αμπελοκήπων, Μενεμένης.

Δευτέρα 2/9: Συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα των Καθηγητών όλων των ΕΛΜΕ, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ

Καλούμαστε όλοι οι συνάδελφοι στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε με την επίθεση της κυβέρνησης να εντείνεται εφ’ όλης της ύλης στην εκπαίδευση, στην εργασία και σε όλη την κοινωνία και μπροστά στις Συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ που γίνονται αυτή την εβδομάδα, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση της απόφασης του 16ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ για την προκήρυξη από τις συνελεύσεις απεργίας διαρκείας.

Μια τέτοια κατεύθυνση εκφράστηκε στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, που έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε και καταγράφτηκε στις αποφάσεις που πήραν να καλέσουν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί στις νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την πρόταση του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όμως στην τελευταία συνεδρίασή του δεν πήρε απόφαση για να εισηγηθεί στις συνελεύσεις την απόφαση του συνεδρίου, την οποία και δεν την υλοποιεί. Ιδιαίτερα ανησυχούμε από αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Στη συνάντηση της Παρασκευής μετά από συζήτηση εκτιμήσαμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις αποφάσεις του συνεδρίου και των πρόσφατων συνελεύσεών μας και αποφασίσαμε να οργανώσουμε για τη Δευτέρα 2/9, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (προξένου Κορομηλά 51) νέα συνάντηση όλων των Επιτροπών Αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους από όλες τις ΕΛΜΕ, που συμμετείχαν και στηρίζανε τις μέχρι τώρα αποφάσεις των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τις οποίες με μαζικούς όρους υλοποιήσαμε, να πάρουν μέρος στη σημαντική συνάντηση της Δευτέρας για να συζητήσουμε την υλοποίηση της απόφασης του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ από τις Γενικές Συνελεύσεις και όλο τον κλάδο. Όλα τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ πρέπει να παρευρεθούν στη συνάντηση.

Οι Επιτροπές Αγώνα Καθηγητών (29/8/2013)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*