ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ!

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι εδώ για να επιβάλουν νέα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και η κυβέρνηση των προθύμων περιμένει τις νέες εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι ανάγκη να υπάρξουν άμεσα κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής . Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη λογική του πανεργατικού αγώνα, αλλά και το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και το διακλαδικό συντονισμό.

Η απεργία της 15ης Δεκέμβρη πρέπει να έχει επιτυχία. Αλλά είναι απαραίτητη η κινητοποίηση στις 6 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο ενός συντονισμού εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας – πανεπιστημιακών – φοιτητών – γονέων – εργαζόμενων καθώς επίσης και ποικίλες μορφές δράσης έως την πανεργατική απεργία (πορείες, συμβολικές καταλήψεις, εκδηλώσεις – συζητήσεις κ.λ.π.) Η απεργία της 15ης Δεκέμβρη πρέπει να δώσει νέα ώθηση στο εργατικό κίνημα και πρέπει να έχει δυναμική συνέχεια. Προτείνουμε αμέσως μετά τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων με κατεύθυνση αγώνα διαρκείας με πιθανή αφετηρία τις 20 του Γενάρη. Υποστηρίζουμε και άλλες προτάσεις με παρόμοια κατεύθυνση, όπως π.χ. απεργιακή κινητοποίηση 24ωρη ή 48ωρη τέλος Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη, αρκεί να θέλουν σε προτεραιότητα την ακύρωση του Μνημονίου, την αντίθεση στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και βεβαίως στο «Μνημόνιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Καλλικράτη».

Θα θέλαμε ο κλάδος μας να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων κι όχι απλά να περιμένει το επόμενο χτύπημα της κυβέρνησης/ΔΝΤ/ΕΕ. Οι ευθύνες του ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι μεγάλες. Οι Γενικές Συνελεύσεις (που θα γίνονταν 15-20 Σεπτέμβρη) έφτασαν στο τέλος του Νοέμβρη και η πρόταση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ συντηρεί μια αντίληψη ηττοπάθειας και απελπισμένης άμυνας.

Κι όμως ο κλάδος είναι εδώ. Οι εργαζόμενοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Να μαζικοποιήσουμε τις Γενικές Συνελεύσεις. Να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις με ένταση και προοπτική διάρκειας.

Να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Η εξαγγελία νέων μέτρων είναι ζήτημα ημερών. Νέες περικοπές μισθών, νέο μισθολόγιο ή άλλα αντιεκπαιδευτικά ή αντεργατικά μέτρα πρέπει να μας βρουν όλους στους δρόμους του αγώνα. Μόνο έτσι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

  1.  
  2. Αθήνα, 16-11-2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.