ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Μαζικές μετακινήσεις συναδέλφων – αλλαγή ωραρίου: Όχι στον εξευτελισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου

Το Δ.Σ. καταγγέλλει τον απαράδεκτο και τρομοκρατικό τον τρόπο που η κυβέρνηση «χειρίζεται» τους επιτηρητές-βαθμολογητές  και επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς.    Κάθε χρόνο, πολύ απλά, και χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα οι συνάδελφοι των Λυκείων ,οι επιτηρητές και βαθμολογητές  των πανελλαδικών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι ενημερώνονταν για τα καθήκοντά τους, χωρίς να εξαναγκάζονται σε επιπλέον μετακινήσεις και παραμονή στα σχολεία. Ο βασικός λόγος που υπήρχε αυτή η πρακτική ήταν οι πρόσθετες και σοβαρές εργασίες που προκύπτουν από κάθε είδους εξετάσεις.

    Για αυτήν την Παρασκευή (μόνο;) οι επιτηρητές, αιφνιδιαστικά, υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν ανεξάρτητα αν είχαν επιτήρηση ή όχι, και οι συνάδελφοι-σσες  των λυκείων σε διπλανά γυμνάσια! Επίσης όλοι οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να βρίσκονται στο σχολείο 8-2 καταστρατηγώντας το θεσμικό πλαίσιο για μια ακόμη φορά που έχει σχέση με το ωράριο. Η στοχευόμενη από τη μεριά της διοίκησης ενέργεια δεν έχει καμία σχέση με την επιστράτευση στο βαθμό που το φύλλο επίταξης αναφέρει «…προσφέρει  τις προσωπικές υπηρεσίες στον τόπο εργασίας του σύμφωνα με το ωράριο εκπλήρωσης των υπηρεσιακών του καθηκόντων…».  Η κυβέρνηση προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου, αξιοποιώντας τη στάση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ.

    Η πολιτική της εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του «Νόμος και Τάξη». Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι Περιφερειακές διοικήσεις και διευθύνσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας(;).

 

Να αρθεί ΤΩΡ Α η επιστράτευση.

Να σταματήσει η μαζική μετακίνηση και η ταλαιπωρία των συναδέλφων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

 

                                   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-Ιωαννίνων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*