Στις 3 του Νοέμβρη ψηφίζουμε «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις»

Στις 3 του Νοέμβρη
ψηφίζουμε «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις»

Συνάδελφοι,

την επόμενη Τετάρτη γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ).

Σας καλούμε να ψηφίσετε στο ΚΥΣΔΕ τις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις» για ν’ αναδειχτεί ισχυρή η φωνή της σύγκρουσης με το μπλοκ Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ. Να υποστηριχτεί η άποψη ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι μαχητικός, αντικυβερνητικός, πάνω από τα κόμματα. Να περάσει η αντίληψη του ενιαίου παρατεταμένου πανεργατικού αγώνα. Να προωθηθεί το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και ο διακλαδικός συντονισμός. Να υποστηριχτούν τα σωματεία ως αφετηρία κάθε σοβαρής διεκδίκησης.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι οι αιρετοί του κλάδου πρέπει να πάψουν ν’ αποτελούν (αυτό που τώρα σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει) γρανάζια της διοίκησης και σε πολλές περιπτώσεις «το μακρύ χέρι» της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Οι αιρετοί των δύο παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποφεύγουν να λογοδοτούν στον κλάδο (στις συνελεύσεις, τις ΕΛΜΕ και τα σχολεία) και κινούνται αυτόβουλα ή κομματοκεντρικά, σε αρκετές περιπτώσεις σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κλάδου.

Επιδιώκουμε να εκλεγούν αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών, που θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στη βάση και φυσικά θα είναι σε άμεση επαφή με το σωματείο δεσμευόμενοι ολοκληρωτικά από τις αποφάσεις του κλάδου. Αιρετοί που θ’ αναδεικνύουν τα προβλήματα, θα διεκδικούν λύσεις μαχητικά, θ’ αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, θα καταγγέλλουν, θ’ αποχωρούν, θα δημοσιοποιούν τα γεγονότα, σπάζοντας στην πράξη το «απόρρητο»). Αιρετοί, που χωρίς να αγνοούν τους νόμους θα τους ερμηνεύουν προς όφελος των σχολείων και των συναδέλφων, χωρίς να διακατέχονται από διαχειριστικά σύνδρομα. Αιρετοί, που δε θα συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης και θα μπλοκάρουν, σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους, οποιαδήποτε διαδικασία αντιβαίνει στις αποφάσεις του κλάδου και αμφισβητεί τις κατακτήσεις του κινήματος. Αιρετοί, τέλος, που θα προσπαθούν να επιβάλλουν λύσεις με συλλογικό τρόπο, μη πουλώντας εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια στους συναδέλφους, αιρετοί που δε θα καλλιεργούν στους συναδέλφους αυταπάτες περί προσωπικών λύσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να υποστηρίξετε το ψηφοδέλτιο των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων» στις εκλογές του ΚΥΣΔΕ, φιλοδοξώντας να μειωθεί η απήχηση και ν’ αμφισβητηθεί η πρακτική των δύο παρατάξεων, που εκπροσωπούν (ανεξάρτητα από προθέσεις) το αστικό μπλοκ εξουσίας.

Επίσης σας καλούμε στις εκλογές για αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ να υποστηρίξετε τα ψηφοδέλτια των «Παρεμβάσεων» όπου κατεβαίνουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι σύντροφοι – συνάδελφοι έχουν επιλέξει ευρύτερα ψηφοδέλτια συνεργασίας με άλλους αριστερούς χώρους και ανένταχτους συναδέλφους. Τέτοια ψηφοδέλτια (όπως π.χ. η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση στα ΠΥΣΔΕ Ηλείας και Αχαΐας ή η Συμμαχία Ενιαίων Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας) έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στη διατήρηση και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε κάθε τέτοια προσπάθεια. Στις εποχές του Μνημονίου και της τρόικας δεν περισσεύει κανείς. Με συμμαχίες (βασισμένες πάνω σε αρχές), όπου αυτό είναι κατορθωτό, συμβάλλουμε στην ενότητα του κλάδου και τροφοδοτούμε τις μικρές και τις μεγάλες νίκες και κατακτήσεις του κινήματος.

Στις 3 του Νοέμβρη λοιπόν στηρίζουμε τις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις» και τις συμμαχίες τους. Δίνουμε «γερό χαστούκι» στο συνδικαλισμό της υποταγής. Αναδεικνύουμε το σχολείο των ονείρων μας, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς για τη συλλογική δράση την αλληλεγγύη, την ελευθερία.

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010

Ηλίας Παπαχατζής

Εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.

paremvaseis.de@gmail.com
http://www.paremvaseis.org
τηλ. 210 3318624