Αγων. Συσπείρωση Έβρου: «Έξτρα αμοιβές» συνδικαλιστών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο  Δ.Σ.  της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, της Τετάρτης 23/1/2013 καταθέσαμε ως παράταξη το παρακάτω κείμενο:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που προέρχονται από την επαρχία καταβάλλονται έξοδα ενοικίου, άσχετα αν διατηρούν σπίτι στην πόλη προέλευσής τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το μέλος της ΕΛΜΕ μας και Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, σ. Αλεβυζάκης Γιώργος, ο οποίος εδώ και δυο χρόνια δεν διαμένει στην περιοχή μας. Θεωρούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκονται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι αλλά και τα σωματεία, αυτό που προέχει είναι η συνετή οικονομική διαχείριση των σωματείων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση της εισφοράς σε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Ζητήσαμε δε, να σταλεί το κείμενο αυτό στην ΟΛΜΕ, διότι ερμηνεύοντας  το άρθρο 19, παρ. 2 του καταστατικού της  ΟΛΜΕΤα τακτικά από επαρχίες µέλη του ∆.Σ. παίρνουν επιπλέον έξοδα στέγασης, μετακίνησης και εγκατάστασης που καθορίζονται και εγκρίνονται όπως και τα έξοδα κίνησης και παράστασης“, σε συμφωνία με την παράγραφο 1, του ίδιου άρθρου: ” Τα τακτικά µέλη του ∆.Σ. λαμβάνουν έξοδα κίνησης και παράστασης που καθορίζονται από το ∆.Σ. µε ειδική απόφαση που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Η απαιτούμενη πίστωση εγγράφεται στον προϋπολογισμό και εγκρίνεται από τη Γεν. Συνέλευση ή το Συνέδριο“: θεωρούμε ότι Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ (και ανιδιοτελής!!) ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΟΔΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΟΣΑ ΜΕΛΗ ΔΕ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ!!

Δυστυχώς οι υπόλοιπες παρατάξεις ενώ στην αρχή στήριξαν την πρότασή μας, όταν ενημερώθηκαν (από ποιον άραγε😉 για τα άρθρα του καταστατικού που παραθέσαμε προηγούμενα ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ την ψήφο τους (!!), ξεχνώντας πολύ γρήγορα όσα έλεγαν προεκλογικά για τον έλεγχο και την  ορθή διαχείριση των οικονομικών, δίνοντας τη δική τους ερμηνεία (γιατί άραγε😉 ότι όλα τα μέλη από την επαρχία, ανεξάρτητα αν διατηρούν και εκεί σπίτι, δικαιούνται αποζημίωση.

Πιστεύουμε α)Τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών τους. β) Όσοι ασχολούνται με τον συνδικαλισμό (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ), να το κάνουν με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, αρνούμενοι να καλύπτονται από άρθρα και παραγράφους που ειδικά στην παρούσα οικονομική κατάσταση προκαλούν το λιγότερο οργή και αγανάκτηση!

Δηλώνουμε ότι στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα γίνει φέτος θα αναδείξουμε ΚΑΙ το θέμα αυτό καθώς και την παρ. 3 από το ίδιο άρθρο του καταστατικού της ΟΛΜΕ ” Ο ταμίας επιπλέον δικαιούται για διαχειριστικά λάθη μέχρι το 1/200  του ποσού των καθαρών συνδρομών των δύο ταμείων (Τακτικού και Τ.Α.) χωρίς να υπολογίζεται το ταμειακό υπόλοιπο προηγούμενης χρήσης, εφόσον διαπιστωθεί διαχειριστικό λάθος(τα υπογραμμισμένα είναι οι προσθήκες που θα προτείνουμε, γιατί ίσως κι εδώ δίνονται χρήματα χωρίς να υπάρχει λόγος!!) ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 15€, ποσό που έγινε η αιτία να μην μπορέσουν να ψηφίσουν αρκετοί συνάδελφοί μας.

Να επισημάνουμε ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να ενισχύεται η καχυποψία απέναντι στους συνδικαλιστές, με τελικό αποτέλεσμα την απομάκρυνση του κόσμου από τα σωματεία!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ»!!!

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2013

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*