Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης στους 16 διωκόμενους φοιτητές της Θεσ/νίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 16 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Στις 17 Νοεμβρίου 2012, χιλιάδες κόσμου έλαβε μέρος στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική – αντικυβερνητική – παλλαϊκή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η μεγάλη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, με πρωτοπόρο το ογκώδες μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων, επέστρεψε στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου με συγκροτημένο και περιφρουρημένο τρόπο και με σκοπό την πολιτική και υλική προάσπισή του, ιδιαίτερα λόγω της στοχοποίησης του αγώνα των απολυμένων και απλήρωτων εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, που για περισσότερες από 70 ημέρες βρισκόντουσαν σε απεργία και κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου. Με αφορμή μικρής έκτασης επεισόδια σε άσχετο χώρο από την Πρυτανεία, οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε μια προσχεδιασμένη και πρωτοφανούς κλίμακας κινηματογραφικού τύπου επίθεση, στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των μελών των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργολαβικών εργαζομένων.

Κατά την επίθεση τα μέλη της περιφρούρησης του μπλοκ ξυλοκοπήθηκαν άγρια και 16 εξ αυτών συνελήφθησαν στο σωρό, αντιμετωπίζοντας τώρα 4 πλημμελήματα βάσει ενός σαθρού κατηγορητηρίου, στη δίκη που θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι συλλήψεις αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς ήρθαν ως «συνέχεια» των συλλήψεων των 3 συνδικαλιστών στην επίσκεψη Φούχτελ. Εντάσσονται στο σχέδιο της κυβέρνησης να τρομοκρατεί εργαζόμενους και νεολαία και να ποινικοποιεί κάθε αντίσταση και αγώνα  ώστε να περάσει τις βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων. Η εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό άσυλο, ειδικά τη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, προσβάλλει την ιστορική μνήμη του λαού μας και δείχνει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που αφού τσακίζει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οδηγεί στα δικαστήρια τους αγωνιστές.

  • Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους 16 διωκόμενους φοιτητές.
  • Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών και την οριστική αθώωσή τους.
  • Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση ολόκληρου του μαζικού εργατικού, φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.

Λαός και νεολαία μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μαζικές κινητοποιήσεις θα παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

 

   Για τη Γενική Συνέλευση

 Η Πρόεδρος της συνέλευσης

                Αλεξίου Μαρία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*