Αγων. Παρέμβαση-«Γληνός» Πειραιά: Όχι συμπτήξεις-καταργήσεις τμημάτων

  •  ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ – «ΚΟΥΡΕΜΑ»  ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 12/11, ώρα 14:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας           στα Γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης ( Ελ. Βενιζέλου 35 )

…Πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του υποδουλωτικού Μνημονίου 3 που κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, γκρεμίζει το «κράτος – πρόνοιας» μπήκε σε εφαρμογή  το σχέδιο για τη συρρίκνωση, το «κούρεμα» της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρώτα απ΄όλα με υπερβάλλοντα ζήλο τα στελέχη της εκπάιδευσης, περιφερειάρχες, διευθυντές διευθύνσεων προχωρούν 2,5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε συμπτύξεις τμημάτων. Ήδη η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά καλεί Διευθυντές Σχολείων να συμπτύξουν τμήματα με διαδικασίες, επιεικώς, συνοπτικές, χειροτερεύοντας τις συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς με … σύνθημα «ξεχάστε τους αναπληρωτές». Την Παρασκευή 9/11 κλήθηκαν στο Γραφείο της Διευθύντριας 9 διευθυντές σχολείων, στους οποίους δόθηκαν οδηγίες για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δε δίνει άλλες πιστώσεις προκειμένου να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα 80 περίπου κενά που υπάρχουν ακόμη στον Πειραιά.  Η διευθύντρια  «ξεχνώντας» σε χρόνο – ρεκόρ τις υποσχέσεις της για συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα υλοποιεί άμεσα τα μνημονιακά μέτρα για εξοικονόμηση διδακτικού προσωπικού (λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών) και περικοπές δημοσίων δαπανών. Ας μην έχουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για το ρόλο του διοκητικού μηχανισμού και των στελεχών της εκπαίδευσης. Είναι με αυτούς και όχι με μας! Όσοι διαφωνούν και είναι με το κόσμο της δουλειάς και της εκπαίδευσης ας το αποδείξουν αρνούμενοι να συμμορφωθούν προς τας άνωθεν υποδείξεις που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Καθαρές κουβέντες!

Γιατί οι συμπτύξεις αυτές είναι αντιπαιδαγωγικές, αναστατώνουν τη λειτουργία των σχολείων και οδηγούν σε πληθωρικά τμήματα που υπονομεύουν το Δημόσιο Σχολείο. Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς φέρνουν τα πάνω – κάτω χωρίζοντας τους μαθητές από τους συμμαθητές τους που ήξεραν για να στοιβαχτούν πολλοί σε μικρές αίθουσες και να αλλάξουν καθηγητές. Ανατρέπουν τις συνθήκες εργασίας δεκάδων εκπαιδευτικών και στην προοπτική τους μειώνουν τις οργανικές θέσεις. Οι εκπαιδευτικοί χάνουν ώρες διδασκαλίας και θα πρέπει να τρέχουν σε δύο ή και περισσότερα σχολεία για να συμληρώσουν ωράριο. Οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών και σε τραγικές συνέπειες για το εργασιασιακό μας μέλλον, που μπορεί να αρχίζουν από αναγκαστικές μεταθέσεις και να φτάνουν μέχρι την απόλυση. Αυτές είναι οι μοντέρνες … παιδαγωγικές μέθοδοι της Διοίκησης, του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ! Αυτό επιτάσσει το Μνημόνιο – μνημόσυνο της δημόσιας εκπαίδευσης που ψηφίστηκε από μια παραπαίουσα Κυβέρνηση – μειοψηφία στον ελληνικό λαό.

Οι συμπτύξεις αυτές, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, δεν καλύπτονται από το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων. Στην ουσία είναι παράνομες. Την ίδια ώρα παράνομα και καταχρηστικά πιέζονται συνάδελφοι να πάρουν υποχρεωτικές υπερωρίες. Θυμίζουμε ότι οι υπερωρίες ανατίθενται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Και η θέση των συνδικαλιστικών μας οργάνων και της ΕΛΜΕ είναι σαφής: «Δε δεχόμαστε υποχρεωτικές υπερωρίες. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην αναθέτουν υποχρεωτικές υπερωρίες σε συμαδέλφους και τους συναδέλφους ν’ αποφεύγουν τις υπερωρίες για να προσλαμβάνονται αδιόριστοι».

Και αυτό είναι μόνο το πρώτο μέρος του σχεδίου συρρίκνωσης – «κουρέματος» της δημόσιας εκπαίδευσης. Το δεύτερο μέρος που θα υλοποιηθεί – αν τους αφήσουμε – προβλέπει λουκέτο σε 2.000 σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και σε 150 τμήματα ΑΕΙ – ΤΕΙ και από Σεπτέμβρη αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

Γκρεμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση. Ας γκρεμίσουμε τις αυταπάτες: οι συμπτύξεις τμημάτων μας αφορούν όλους. Με όσα καταστροφικά ψηφίστηκαν από τη Βουλή, οποιοσδήποτε από μας μπορεί να κριθεί υπεράριθμος. Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο: 2.000 μέχρι τέλους του 2012, 25.000 μέχρι τέλους 2013, 150.000 μέχρι το 2015! Μάλιστα αναφέρεται ότι δημόσιος υπάλληλος που εμπλέκεται σε ΕΔΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος τίθεται σε αργία! Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι η τρόικα δεν ζήτησε απλώς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά απαίτησε και λίστα με το ονοματεπώνυμό τους!

Πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ. Και να τους σταματήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Καμία σύμπτυξη τμημάτων – 20 μαθητές ανά τμήμα. 

Κανένα τμήμα με πάνω από 25 μαθητές. Κανένα τμήμα κατεύθυνσης με πάνω από 20 μαθητές.

Δεν αποδεχόμαστε το σχολείο του Μνημονίου και της αγοράς.

Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών.

Όχι στις περικοπές. ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ –ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Ούτε υποταγμένα – ούτε χωριστά!

Ενωτικά και αγωνιστικά 

 για να ανατρέψουμε την πολιτική 

 κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ  

 Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –  «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»                                                                     

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ενημερωτικό, αρ. φ. 35, Πειραιάς, Κυριακή 11 – 11 – 2012

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*