ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΟΛΜΕ κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 4/10/’10 ώρες 12 μ.μ. – 4 μ.μ. και καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας στις 12:30 μ.μ. ζητώντας:

  1. Να γίνει σεβαστό το ωράριο των συναδέλφων, που διατίθενται στην πρωτοβάθμια.
  2. Να σπάσουν τα τμήματα με πάνω από 25 μαθητές.
  3. Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε βιβλία (καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα).

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις καλούν όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση. Ειδικότερα το «κρυφτούλι» πιέσεων και απειλών που παίζει η διοίκηση με τους συναδέλφους που έχουν διατεθεί στην πρωτοβάθμια δεν τους πιέζει μόνο ατομικά, αλλά αποτελεί προάγγελο συνολικότερων ανακατατάξεων στο ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών. Ακόμη, θίγει την αξιοπιστία της ίδιας της ΟΛΜΕ, αφού κατ’ επανάληψη το Υπουργείο παρέχει διαβεβαιώσεις για το θέμα, χωρίς όμως να γίνεται τίποτε. Ποιον κοροϊδεύει;

Αυτά τα θέματα δεν οφείλονται σε «λάθη». Ούτε πιστεύει κανείς ότι ο Περιφερειάρχης δρα αντίθετα προς την πολιτική του Υπουργείου και δεν αντικαθίσταται αμέσως. Υπάρχει κακόβουλος σχεδιασμός, ενταγμένος στη συνολικότερη πολιτική για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο πλαίσιο της υποταγής της εκπαίδευσης στην αγορά και ειδικότερα του Μνημονίου.

Αυτή η πολιτική δεν ανατρέπεται με ανάθεση στους συνδικαλιστές. Ενόψει και των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι δεν της χαρίζουμε τίποτε. Ότι αντιστεκόμαστε στο Φτηνό Σχολείο της Αγοράς, όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά γιατί υπηρετούμε το όραμα ενός σχολείου που περιέχει όλη τη γνώση και την παρέχει με αξιοπρέπεια και κοινωνική ισότητα σε όλα τα παιδιά.


Αντίσταση – Οργάνωση – Αγώνας – Ανατροπή

Να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα για το σχολείο
των αναγκών, των δικαιωμάτων και των οραμάτων μας

Όλοι τη Δευτέρα στις 12:30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.