Αριστερή Παρέμβαση Ηρακλείου: Για τις απειλές της Χρ. Αυγής σε εκπ/κούς

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή απειλεί τους εκπαιδευτικούς με ποινές αυστηρότερες της απολύσεως (!), επειδή το συνδικαλιστικό τους όργανο, η ΕΛΜΕ, με απόφασή της καλεί τους εκπαιδευτικούς να αναδείξουν στις γιορτές της 28ης Οκτωβρίου τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας, την πάλη του δηλαδή, για ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία.

Κατανοούμε την ανησυχία τους μιας και η ιδεολογία και η πρακτική της Χρυσής Αυγής εμπνέεται από τις αντίθετες “αξίες” της ανισότητας των φυλών και των φύλων, της καθαρότητας του αίματος, του πολέμου, της βίας και της φρίκης, που οδήγησαν ιστορικά, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα 60 εκατομμύρια νεκρών, στις φρικτές θανατώσεις στους θαλάμους αερίων και στα περιβόητα βιολογικά πειράματα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

Σήμερα που η Χ.Α. επιτίθεται σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αριστερούς, που αρνείται το γάλα και το συσσίτιο στα παιδιά των μεταναστών, που τα διώχνει από τους παιδικούς σταθμούς και διχάζει τους εργαζόμενους σε ντόπιους και ξένους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών, κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς για “ρατσιστοκινδυνολογία” και “φασιστοκινδυνολογία”!!!

Σήμερα που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου (Ε.Ε.-ΔΝΤ- ΕΚΤ), δυσκολεύεται να περάσει τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων, εκτρέφει και χρησιμοποιεί την Χ.Α. για να σπείρει το διχασμό ανάμεσα στους εργαζόμενους και την τρομοκρατία. Είναι το δεξί τους χέρι και το έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως:

Η Χ.Α. είναι το μόνο κόμμα που δεν έβγαλε ανακοίνωση εναντίον της επίσκεψης της Μέρκελ

Στήριξε το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στο μεγαλοεπιχειρηματία Σάλλα (Τράπεζα Πειραιώς)

Συντάσσεται με τα ΜΑΤ χτυπώντας τους απεργούς

Αποδέχεται την Ε.Ε. και την εκμετάλλευση των εργαζομένων

Δημιουργεί τάγματα εφόδου τρομοκρατώντας και απειλώντας

Συντάσσεται με το πλευρό της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, όπως απέδειξε με το σπάσιμο της απεργίας στη Χαλυβουργία και τη στήριξη του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση.

Τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει την αξιολόγηση και τον αντιδραστικό θεσμό του επιθεωρητισμού στην εκπαίδευση για να δικαιολογήσει τις απολύσεις, να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, η Χ.Α., ως επίδοξος διαχειριστής της αυριανής εξουσίας (!), τάσσεται ουσιαστικά, μέσα από τις απειλές τους προς τους καθηγητές, υπέρ του μέτρου αυτού, αποδεικνύοντας τίνος το παιχνίδι παίζει, παρά την “αντισυστημική” δημαγωγία της.

Τους δηλώνουμε, λοιπόν, ότι οι απειλές δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών και την πίστη τους στις αξίες του ανθρωπισμού, της συλλογικότητας, της ελευθερίας του λόγου, της ισότητας και της ειρήνης, που είναι αιματηρές κατακτήσεις χρόνιων αγώνων των εργαζομένων. Αντίθετα, οι απειλές τους θα δυναμώσουν τον αγώνα μας ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια αξιοβίωτη ζωή σε μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης όλων των ανθρώπων.

Δηλώνουμε ότι δε θα σκύψουμε το κεφάλι στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την τρομοκρατία του φασισμού, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Θα παλέψουμε για τη διαγραφή του χρέους και των δανειακών συμβάσεων, για έξοδο από την ιμπεριαλιστική Ε.Ε., για μια άλλη κοινωνία ισότητας με δημόσια παιδεία-υγεία και ελευθερία.

Ο αντιφασιστικός αγώνας του λαού μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζεται σήμερα στους συλλογικούς μας αγώνες ενάντια στη φασιστική επιβολή των νέων μέτρων και όσων τα στηρίζουν, ενάντια στο νέο κοινωνικό μεσαίωνα.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*