Πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων προς την ΟΛΜΕ

Ως Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις καταθέσαμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την Τρίτη 7-9-2010, μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας την παρακάτω πρόταση:

  • Να γίνουν γενικές συνελεύσεις του κλάδου από 15 ως 21 Σεπτέμβρη και γενική συνέλευση των προέδρων στις 22 Σεπτέμβρη με εισήγηση για 48-ωρη απεργία στο διάστημα 7-15 Οκτώβρη, οπότε και θα βρίσκονται στην Αθήνα εκπρόσωποι της τρόικας για «νέα αξιολόγηση». Αμέσως μετά τη 48-ωρη να γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση.

Η πρότασή μας αυτή συνδέεται με την ανάγκη διακλαδικού συντονισμού έτσι ώστε οι ημερομηνίες που θα αποφασιστούν να συμπέσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις άλλων συνδικάτων και ομοσπονδιών. Από τα αιτήματα της 48-ωρης αναδεικνύονται ως αιχμές όσα συμβάλλουν στην ουσιαστική λειτουργία των σχολείων (π.χ. συμπληρωματικοί διορισμοί, 25-άρια τμήματα, καμία παράνομη μετακίνηση στην πρωτοβάθμια και στα ΙΕΚ, πληρωμή των δεδουλευμένων, άρνηση υπερωριών – και με κάλυψη από την ΟΛΜΕ μέσω κυλιόμενων στάσεων εργασίας, κλπ) καθώς και η έντονη αντίθεσή μας στο Μνημόνιο και η απαίτηση να φύγει η τρόικα από τη χώρα.

  • Να συμμετάσχει ο κλάδος σε 24-ωρη απεργία την 29-9-2010, που είναι η πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων (υπάρχει σχετική εισήγηση της ΟΛΜΕ προς την ΑΔΕΔΥ.)

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, και άλλους κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν αμέσως, οργανώνοντας συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου και ό,τι άλλο κρίνουν αναγκαίο…

Αθήνα, 8-9-2010

Ηλίας Παπαχατζής

Εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ