Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου: Καμιά ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων φοιτητών και πανεπιστημιακών

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ.

 

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

Στα πλαίσια της επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής -που επιβάλλουν τα κόμματα της οικονομικής ολιγαρχίας (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και τα «αριστερά δεκανίκια τους (ΔΗΜΑΡ)- η εκπαίδευση στο σύνολό της, από την πρώτη μέχρι την τρίτη βαθμίδα, αντιμετωπίζεται από τους πολιτικούς εκπροσώπους της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ξένων ιμπεριαλιστών-προστατών τους …ως πολυτέλεια για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Ιδιαίτερα την τελευταία διετία, λόγω της επιβολής των μνημονίων της λαϊκής υποδούλωσης, η εκπαίδευση διαρκώς υποχρηματοδοτείται, σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές συγχωνεύονται, καταργούνται οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα, αίρονται οι θεμελιώδεις μορφωτικές, εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις.

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική της υποχρηματοδότησης, της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, της κατάργησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της φοίτησης, σίτισης, στέγασης, αλλά και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και διακίνησης των ιδεών πάλεψαν οι αγωνιζόμενοι 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι τώρα, ένα χρόνο μετά τον αγώνα τους ενάντια στον αντιλαϊκό νόμο Πλαίσιο, οδηγούνται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με την κατηγορία της …προσβολής (!) του ακαδημαϊκού ήθους.

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Δ. Πατέλης, ο οποίος ελεύθερα έκρινε τις θέσεις του πρύτανη, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΕΠ και η δίωξη του θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι παραπάνω διώξεις, σε μια εποχή πείνας, λαϊκής εξαθλίωσης, ανεργίας και επικίνδυνης διάδοσης των φασιστικών ιδεών, συνιστούν πράξεις βάναυσης προσβολής και υπονόμευσης των λαϊκών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών και εντάσσονται στη λογική της τρομοκράτησης όχι μόνο των αγωνιζόμενων φοιτητών και εκπαιδευτικών, αλλά συνολικότερα του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την απαλλαγή των 12 φοιτητών, αλλά και του καθηγητή Δ. Πατέλη.
  • Την κατοχύρωση των πολιτικών, συνδικαλιστικών και συνολικά λαϊκών ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο και συνολικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης. Την κατοχύρωση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.
  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*