Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης: Κάλεσμα για μια μαχητική λαϊκή παρέλαση-διαδήλωση

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ:

  • Το Σάββατο 27/10 στη μαθητική παρέλαση, συμμετέχει και καλεί στη διαδήλωση εκπαιδευτικών-φοιτητών με ραντεβού στις 10.30πμ στην ΧΑΝΘ.
  • Την Κυριακή 28/10, 10π.μ., Μπότσαρη με παραλία, καλεί στη δική μας ΜΑΖΙΚΗ-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

«..Με χίλια ονόματα μία χάρη, ακρίτας ειτ’ αρματολός
αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα ειν’ ο ίδιος ο λαός.»

Βρισκόμαστε στη φάση της κορύφωσης της επίθεσης στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα από τη μεριά της Τρόικας, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.  Τα 14 δις ευρώ μέτρα λιτότητας έρχονται να συμπληρώσουν τους προηγούμενους γύρους λεηλασίας των εισοδημάτων μας, επιφέροντας το τελευταίο χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος, γυρνώντας μας πίσω στο μακρινό παρελθόν των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων και διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ

Με κροκοδείλια δάκρυα μας μιλούν για την ανάγκη των μέτρων που «θα είναι τα τελευταία» ενώ ήδη ετοιμάζεται το νέο μνημόνιο.

 Χρησιμοποιώντας τα εργοστάσια παραπληροφόρησης των ΜΜΕ της διαπλοκής επαναλαμβάνουν το γνωστό κίβδηλο επιχείρημα για την «αποπληρωμή» του χρέους και την με κάθε θυσία παραμονή στο ευρώ και την Ε.Ε. Mας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Γίνεται φανερό ότι δε θα υπάρξει επιβίωση του λαού χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή. Ένωση.

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας. Συλλογική δράση για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν, απαιτώντας τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την ΕΕ, ΟΝΕ, ΔΝΤ για να επιβάλουμε, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την ανατροπή αυτών που τα επιβάλλουν.

Στην περσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  ο λαός όρθωσε το ανάστημά του, διαδήλωσε την αντίθεσή του στα μνημόνια, στην Τρόικα, στην Ε.Ε. και στις πολιτικές που εφαρμόζουν και γκρέμισε μαζί με το εργατικό κίνημα, τις λαϊκές συνελεύσεις ανυπακοής και αντίστασης την κυβέρνηση Παπανδρέου.

 Αυτό το κλίμα ξεσηκωμού να δημιουργήσουμε και φέτος. Να διαδηλώσουμε  ξανά για να διώξουμε το μαύρο μέτωπο Τρόικας, Τραπεζιτών και ΣΕΒ. Να συνεχίσουμε και  να κλιμακώσουμε ΤΩΡΑ τον αγώνα. Καλούμε τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατοίκων από τις γειτονιές της πόλης, τους άνεργους και την νεολαία, στη διαδήλωση-παρέλαση στις 28 του Οκτώβρη. Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους, το αίμα και τη δράση τους. Ο λαός, που είπε το «ΟΧΙ» πρώτα στο αλβανικό μέτωπο με τους Ιταλούς, στη συνέχεια με τους Γερμανούς και μετά στην κατοχή με την αντίσταση των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, θα το ξαναπεί απέναντι στους ξένους δυνάστες ,την ΕΕ και το ευρώ, αλλά και τους ντόπιους δυνάστες.

Δικιά μας προτεραιότητα δεν είναι η διάλυση της παρέλασης, ούτε η έκφραση μιας, ούτως ή άλλως δικαιολογημένης οργής προς το πολιτικό προσωπικό, τους «επισήμους». Δικός μας στόχος είναι η με όσο πιο μαζικούς όρους έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης, στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της απάνθρωπης ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης  που την επιβάλλει και το διώξιμο της τρόικας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ οργανωμένα με τα πανό των σωματείων:

  • Να απαντήσουμε μαχητικά σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΜΜΕ.
  • Να διαδηλώσουμε ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης – ΔΝΤ.
  • Να μη νομιμοποιήσουμε τους «επίσημους» και την πολιτική που εκπροσωπούν.
  • Να σταματήσουμε την πορεία εκφασισμού της κοινωνίας και το χτύπημα των εργατικών αγώνων που από    κοινού επιχειρούν κράτος και παρακράτος, κυβέρνηση και εργοδότες, δυνάμεις καταστολής και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ο Λαός θα πραγματοποιήσει τη δική του Παρέλαση-Διαδήλωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10π.μ., Μπότσαρη-(παραλία)  στη δική μας

ΜΑΖΙΚΗ-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.!

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*