Σύλλογος καθηγητών 4ου Γεν. Λυκείου Αγ. Παρασκευής: Κατάχρηση εξουσίας σε βάρος μαθητών

Την Πέμπτη 18/10/2012, ημέρα γενικής απεργίας και διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εννέα ανήλικοι μαθητές του 4ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής κατευθύνονταν στη στάση Νομισματοκοποείου, στη Μεσογείων, τρεις αστυνομικοί με πολιτικά τους σταμάτησαν αναίτια και απαίτησαν την επίδειξη ταυτοτήτων.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν για αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού όχημα μεταφοράς κρατουμένων και προσήγαγαν και τους εννέα μαθητές, τρεις από τους οποίους είχαν ταυτότητα, για εξακρίβωση στοιχείων στο Αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, παρακάμπτοντας το Αστυνομικό τμήμα Αγ. Παρασκευής το οποίο είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση της περιοχής σύλληψης.

Η αρχή του τμήματος θεώρησε περιττή την ενημέρωση τόσο των κηδεμόνων των μαθητών, όσο και του σχολείου τους. Στη συνέχεια, χωρίς να εξακριβωθούν τα στοιχεία όλων των μαθητών, τα παιδιά αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους και αναγκάστηκαν να περπατήσουν για τρεις ώρες μέχρι τα σπίτια τους, σε μια περιοχή άγνωστη σ’ αυτά και με δυσκολίες στη μετακίνηση λόγω απεργίας.

Καταγγέλουμε αυτή την αυταρχική πράξη η οποία έχει ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό των μαθητών και η οποία δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα των σχολείων.

Απαιτούμε την απόδοση ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΤΟΥ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *