ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν τη νέα κοροϊδία του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Η ανακοίνωση 2.825 διορισμών για τη φετινή χρονιά (1425 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Οι φετινοί διορισμοί –ούτε οι μισοί σε σχέση με την περσινή χρονιά– δε φτάνουν σε καμία περίπτωση για να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη.

Το Υπουργείο, προσδεμένο στην άθλια πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικα δεν αντιλαμβάνεται ή δε θέλει να αντιληφθεί ότι τα παιδιά τον Σεπτέμβρη δε θα κάνουν μάθημα. Πώς θα καλυφθούν τα κενά από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων εξαιτίας του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου; Μήπως από μόνιμους τιραμόλες μέσω υποχρεωτικών υπερωριών; Μήπως με το στοίβαγμα των παιδιών σε 30αρια τμήματα – παρωδία της εκπαιδευτικής λειτουργίας; Μήπως με τη γενίκευση του «νέου θεσμού» αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, της «νέας» επιλογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων και διαρκούς ανασφάλειας στο χώρο της εκπαίδευσης;

Όπως και να σχεδιάζει να αντιμετωπιστεί τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν τον Σεπτέμβρη, η Υπουργός Παιδείας χωρίς μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα δεν είναι δυνατό να τα καταφέρει.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αδιόριστων συναδέλφων μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ουσιαστική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλη τη γνώση.

Μην ξεχνάμε και τη χειρότερη και πολύ πιθανή εκδοχή: οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης να μη σχεδιάζουν απολύτως τίποτα για να λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Άλλωστε έχουμε να κερδίσουμε την εύνοια των δανειστών, για την Παιδεία θα μιλήσουμε τώρα;;;;

 

Ηλίας Παπαχατζής

Εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ