ΕΛΜΕ Λάρισας: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους της Ευρυτανίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας για την δίωξη, με κλήση σε απολογία, του Προέδρου και Γ. Γραμματέα της τοπικής ΕΛΜΕ γιατί, ασκώντας το συνδικαλιστικό τους καθήκον άσκησαν κριτική στις ενέργειες και αποφάσεις του.

Συγκεκριμένα ο ΔΔΕ Ευρυτανίας εφάρμοσε, όπως κατήγγειλε το Δ.Σ., επιλεκτικά το άρθρο 31 του ν. 3848/2010 επιτρέποντας σε κάποιους αποσπασμένους συναδέλφους να φύγουν, ενώ σε άλλους όχι. Όταν η ΕΛΜΕ κατήγγειλε αυτή την ενέργεια, ο ΔΔΕ κίνησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του συναδέλφου Μαστροκώστα Κώστα, Προέδρου του ΔΣ και της Γ. Γραμματέα συναδέλφισσας Πανοπούλου Φωτεινής επικαλούμενος τα άρθρα 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007.

Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία είναι ξεκάθαρη περίπτωση συνδικαλιστικής-πολιτικής δίωξης με σκοπό να εκφοβίσει και να φιμώσει την ΕΛΜΕ και όλους όσους αντιδρούν στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία των ΔΔΕ, αλλά και στην άδικες ρυθμίσεις των νόμων που ταλανίζουν, σε πολύ δύσκολες στιγμές, χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Ακόμα περισσότερο θεωρούμε αυταρχική, αυθαίρετη και παράνομη την απόπειρα του ίδιου ΔΔΕ να αποκλείσει απ’ τους υποψηφίους αιρετούς τον συν. Μαστροκώστα και την συν. Πανοπούλου, απόφαση που ανακάλεσε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε απ’ τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ, αλλά και όσων συνδικαλιστικών Ενώσεων το πληροφορήθηκαν.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι των συναδέλφων του ΔΣ της Ευρυτανίας και απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως η κλήση σε απολογία.

O  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ                                            ΝΤΕΛΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*