Μονιμοποίηση όσων διορίστηκαν το 2010 – Προαγωγές υπαλλήλων μετά την κατάταξή τους στους νέους βαθμούς

Γιώργος Δεμερδεσλής, Χάρης Κουσινίδης* 

Σχεδόν 12 μήνες μετά τη ψήφιση του ν. 4024/2011, που οδήγησε σε οικονομική εξαθλίωση το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλά θέματα όπως: αναγνώριση προϋπηρεσίας στο ιδιωτικό τομέα που θα γίνει με προεδρικό διάταγμα, οι προαγωγές μετά την κατάταξη και η μονιμοποίηση όσων διορίστηκαν το 2010 και οι οποίοι ήδη συμπλήρωσαν 2 χρόνια δοκιμαστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: Νέο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο. Οδηγίες για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων (με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.31.17/882/οικ. 21500 – 31/10/2011), του Υπουργείου Διοικητικής  Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην ενότητα Μεταβατικές Διατάξεις(σελ. 13) έχουμε:

Α) Δοκιμαστική υπηρεσία – Μονιμοποίηση

Μέχρι τη θέση σε πλήρη εφαρμογή του προβλεπόμενου στο άρθρο 7 συστήματος αξιολόγησης και την αξιολόγηση των υπαλλήλων με βάση την επίτευξη των στόχων που θα τους ανατεθούν, η μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4024/2011, γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, που προβλέπονται από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού.

Ειδικότερα, η μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων που υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), διενεργείται με τις διατάξεις του άρθρου 40 του Υ.Κ., όπως ίσχυε.

Β) Προαγωγές υπαλλήλων μετά την κατάταξή τους στους νέους βαθμούς

Μέχρι τη θέση σε πλήρη εφαρμογή του προβλεπόμενου στο άρθρο 7 συστήματος αξιολόγησης και την αξιολόγηση των υπαλλήλων με βάση την επίτευξη των στόχων που θα τους ανατεθούν, οι κρίσεις για προαγωγή των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4024/2011 και έχουν τον απαιτούμενο, βάσει της παρ. 7 του άρθρου 7, ελάχιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό κατάταξής τους προκειμένου να προαχθούν στον επόμενο αυτού βαθμό, θα γίνουν από τα αρμόδια όργανα σύμφωνα με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, εφαρμόζοντας και τις προβλεπόμενες στην παράγραφο 6 του άρθρου 7 του παρόντος ποσοστώσεις.

Αναλυτικές οδηγίες για την προαγωγή των υπαλλήλων που υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), μετά την κατάταξή τους στους νέους βαθμούς, θα δοθούν εγκαίρως με σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο της υπηρεσίας μας

Πρέπει λοιπόν άμεσα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να προβούν σε μονιμοποίηση όσων διορίστηκαν το 2010 και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις προαγωγές, χωρίς βέβαια ποσοστώσεις και άλλα «αιρετικά».

 *Ο Γ. Δεμερδεσλής (κινητό: 6937271637, gdemeragon08@gmail.com) και ο Χ.  Κουσινίδης (κινητό: 6937032925, xkousini@otenet.gr) είναι αιρετός και αναπληρωματικός αιρετός αντίστοιχα στο ΠΥΣΔΕ Ν ΕΒΡΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*