Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τις κινητοποιήσεις του κλάδου (4-10-2012)

Βάσει των αποφάσεων των κλάδων των εκπαιδευτικών, του Δ.Σ. της  ΟΛΜΕ των αποφάσεων των Γ. Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ, καθώς και των Δ.Σ. τοπικών ΕΛΜΕ και  Διδασκαλικών Συλλόγων συγκεκριμενοποιούμε μια σειρά δραστηριότητες και κινητοποιήσεις που οργανώνουμε.

Στόχος μας είναι να αναδειχτεί η δραματική κατάσταση στην οποία  έχει περιέλθει το δημόσιο σχολείο, αλλά και  η ζωή των  εκπαιδευτικών, των  μαθητών μας και των γονιών τους. Η ζωή των οποίων θα αλλάξει ακόμα πιο δραματικά αν ψηφιστεί  και το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων  της τρικομματικής κυβέρνησης. Βασική μας  επιδίωξη είναι να συμβάλλουμε στο δυνάμωμα των κινητοποιήσεων όλων των εργαζόμενων και των σωματείων τους για να μην περάσουν τα μέτρα και για την ανατροπή τώρα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Πιο συγκεκριμένα:

 Παρασκευή  5 Οκτώβρη, παγκόσμια ημέρα για την παιδεία,  οι σύλλογοι διδασκόντων να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς. Να  αξιοποιήσουν τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ και να ανοίξουμε το κεφάλαιο της πλατιάς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με κοινές εκδηλώσεις,  δραστηριότητες και κινητοποιήσεις. Προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική  στάση εργασίας για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη κοινή συνέντευξη τύπου που οργανώνουμε στις 12.30 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δευτέρα 8  Οκτώβρη, συμμετέχουμε στην απογευματινή συγκέντρωση που οργανώνεται από σωματεία, στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Με  έκδοση αφίσας και ανακοίνωσης καλούμε τους εκπαιδευτικούς με να πάρουν μέρος. Σε συνεννόηση με τις άλλες ΕΛΜΕ και Διδ. Συλλόγους να εξετάσουμε τη δυνατότητα να προηγηθεί πανεκπαιδευτική προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Τρίτη 9 Οκτώβρη, διοργανώνουμε κοινή αντιφασιστική συνάντηση-σύσκεψη των ΕΛΜΕ και των Διδ. Συλλόγων. Η συνάντηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην ΕΔΟΘ. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος,  καταθέτοντας προβληματισμούς και ιδέες με βάση τις οποίες θα αποφασιστούν συγκεκριμένες πολιτιστικομορφωτικές  παρεμβάσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, δραστηριότητες, συζητήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χώρο των σχολείων το επόμενο διάστημα. Στις επιδιώξεις μας είναι να αποκαλυφθούν οι σύγχρονοι εκφραστές του ναζισμού στις μέρες. Ανοίγουμε τη συζήτηση για την οργάνωση πανεκπαιδευτικού φεστιβάλ με πολιτικό, συνδικαλιστικό και πολιτιστικό περιεχόμενο που έχει προταθεί να οργανωθεί στις αρχές Νοέμβρη.

 Τετάρτη 10/10/12 οργανώνουμε από κοινού ΕΛΜΕ και  Διδασκαλικοί Σύλλογοι διαμαρτυρίες με αποκλεισμούς διευθύνσεων εκπαίδευσης στα δυτικά και στα ανατολικά . Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές να συμμετάσχουν.

Πέμπτη 11 Οκτώβρη διοργανώνουμε κοινή παρέμβαση – συγκέντρωση για τα προβλήματα της  Παιδείας και της Υγείας από κοινού με φορείς της υγείας, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα που τα προβλήματα στην παιδεία και στην υγεία αποκτούν δραματικές διαστάσεις και οι κλάδοι μας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις να συμβάλλουμε στη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου απ’ τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς, με απαίτηση τη γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, της περίθαλψης και της υγείας και την υλοποίηση των διεκδικήσεων μας. Έκδοση κοινής αφίσας και ανακοίνωσης. Προσκαλούμε  να συμμετάσχουν και άλλα σωματεία και φορείς.

Συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα και τα σωματεία. Με αποφάσεις  μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε αγωνιζόμενους κλάδους.

Ο μόνος δρόμος είναι οι μαζικοί, μαχητικοί, παρατεταμένοι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Κάθε σχολείο, κάθε ΕΛΜΕ, κάθε περιοχή  να γίνει κέντρο αγώνα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*