Αγων. Συσπείρωση Έβρου: «Κανείς συνάδελφος να μη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της ντροπής»

Συνάδελφοι,

Μερικές μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας, ανοίγει για τους εκπαιδευτικούς ο δρόμος για την «αξιολόγηση». Με το πρόσχημα της διαβούλευσης μέσω ενός ερωτηματολογίου, προσπαθούν να μας πείσουν για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πώς θα υλοποιηθεί η «αξιολόγηση» στον κλάδο μας. Θυμίζει εκείνη την περίφημη παρωδία με τη διαβούλευση για το πολυνομοσχέδιο 3848/2010 (νόμος Διαμαντοπούλου), που τελικά δεν επηρέασε στο ελάχιστο τα ήδη αποφασισμένα σχέδιά τους για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Ποιον αλήθεια μπορούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την άποψή μας και για τη βελτίωση της ποιότητας του έργου μας; Καμία ενέργεια μέχρι τώρα δε μαρτυρά ότι βασικό μέλημα των τελευταίων κυβερνήσεων του μνημονίου, είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η προάσπιση του εκπαιδευτικού!

Όταν οι μισθοί μας δε μας αφήνουν να ζούμε με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όταν ξεκινούν τα σχολεία με κενά, όταν δεν έχουμε οδηγίες για το πώς θα διδάξουμε τα μαθήματά μας και αυτοσχεδιάζουμε, όταν η επιμόρφωσή μας είναι ανύπαρκτη, όταν οι μαθητές στοιβάζονται στα τμήματα, όταν υπάρχει έλλειψη ακόμα και στο φωτοτυπικό χαρτί, όταν σε λίγο δε θα υπάρχει σταγόνα πετρέλαιο, πώς μπορούμε να τους πιστέψουμε;

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να συναινέσουμε στην καταδίκη μας, δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις! Είναι βέβαιο ότι έχουν αποφασίσει πριν από εμάς για εμάς. Θα γίνουμε το πιόνι τους;

Κανείς συνάδελφος να μη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της ντροπής, που θα οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση στη μισθολογική μας καθήλωση και στη χειρότερη στις πρώτες απολύσεις!

Ας σκεφτούμε συλλογικά πριν να είναι αργά!

ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*