Όλοι στην απεργία 20/5/2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε

 

ΟΥΤΕ Δ.Ν.Τ. – ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
20/5

Επειδή ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και οργιάζουν οι «φήμες» ότι δήθεν η ΟΛΜΕ έχει «αποδεσμεύσει» τα μέλη της που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις των νυχτερινών λυκείων και ΕΠΑΛ που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 20-5, θέλουμε να υπενθυμίσουμε-επαναβεβαιώσουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας για καθολική συμμετοχή στην απεργία της 20ης/5.
Η απόφαση αφορά σε όλες τις εργασίες εκείνης της ημέρας [ενδοσχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις, βαθμολογήσεις, διοικητικές εργασίες κλπ].

Θυμίζουμε, επίσης, τα αυτονόητα: 1] Καμιά εξεταστική διαδικασία δεν έχει ούτε την ηθική ούτε την τυπική νομιμότητα, στο βαθμό που έστω και ένας από τους εισηγητές απεργεί. 2] Η απεργία διαπιστώνεται στις 8πμ της ημέρας που υπάρχει απεργία και δεν δηλώνεται εκ των προτέρων. 3] Κάθε αντίθετη παρέμβαση διευθυντών-προϊσταμένων στερείται συνδικαλιστικής νομιμότητας και πρέπει να αγνοηθεί.

Έγκαιρα καλέσαμε την Υπ. Παιδείας να αναβάλει τις πανελλήνιες εξετάσεις και την θέσαμε μπροστά στις ευθύνες της. Μας απάντησε με κυνισμό, αγνοώντας ακόμη και αυτήν την αστική νομιμότητα, περί «προσωπικού ασφαλείας» που κανείς νόμος δεν προβλέπει! Αστειότητες…

Δεν γνωρίζουμε τους κανόνες λειτουργίας της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, της οποίας η κ. Διαμαντοπούλου είναι μέλος. Όσο μας αφορά, τηρούμε τους κανόνες που επιβάλλει η συνδικαλιστική ηθική και η αξιοπρέπεια. Αρνούμαστε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και καλούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να απεργήσουν καθολικά στις 20/5.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΘΗΝΑ 11πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΘΗΝΑ, 18 ΜΑΗ 2010

6974438720, www.paremvaseis.org