Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Το νέο «δημόσιο» σχολείο

  •     Το δημόσιο σχολείο καταρρέει, ο εκπαιδευτικός απαξιώνεται και οδηγείται σε εξαθλίωση. Εκατοντάδες σχολικές μονάδες έκλεισαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Η μεταφορά μαθητών σταματάει. Τέλος οι «αντιπαραγωγικές» και περιττές επιχορηγήσεις. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν χιλιόμετρα με τα πόδια, για να πάνε σχολείο. Ας πληρώσουν οι άνεργοι γονείς τους τη μεταφορά τους. Οι Δήμαρχοι  μέχρι τα Χριστούγεννα δεν έχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο. Αυτό είναι το ανταγωνιστικό σχολείο που οραματιζόταν η κ. Διαμαντοπούλου και συνεχίζει ο νέος Υπουργός παιδείας. Όσοι μπορούν , ας σπουδάσουν. Οι υπόλοιποι, καλύτερα αγράμματοι. Πιο εύκολα θα αποδεχθούν  την κατάργηση του 8ώρου, την επιστροφή της 6ήμερης εργασίας , όλες τις νέες ρυθμίσεις του νέου εργασιακού Μεσαίωνα.
  • Με νέα εγκύκλιο ο Υφυπουργός παιδείας προετοιμάζει την επιστροφή στα 30άρια τμήματα. Ούτε η κατεύθυνση δεν εξαιρείται. Οι μαθητές τα πρώτα θύματα. Θα μεταφέρονται ως εμπορεύματα από ένα Λύκειο στο άλλο, για να μη λειτουργούν «αντιπαραγωγικά» τμήματα. Έπειτα οι καθηγητές. Μετά τη συγχώνευση τμημάτων οι περιττοί πρέπει να εξοβελισθούν. Οι εφημερίδες προετοιμάζουν το κλίμα. Πάνω από 150 ειδικότητες  στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση. Μέχρι 30  σε άλλες χώρες.  Πολλοί είναι άχρηστοι. Έτσι αποφάνθηκαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Εξάλλου η τρόικα απαιτεί 150.000 νέες απολύσεις Δ.Υ . Δεν μπορούν εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί. Αλλά το σύστημα δεν είναι τόσο ωμό. Πάντα εξωραΐζει  τα μέτρα που παίρνει. Η αξιολόγηση   στην υπηρεσία της τρόικας. Οι  «ανίκανοι» θα απολυθούν. Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, ο διευθυντής του σχολείου στην υπηρεσία   της νέας πολιτικής. Θα «αξιολογεί»,  θα βαθμολογεί, θα  προωθεί την αυτοαξιολόγηση. Για  τους απείθαρχους μετατρέπεται σε πειθαρχικό προϊστάμενο.  Και ποινές  μπορεί να επιβάλει. Το σύστημα πρώτα σε εξαθλιώνει  οικονομικά και μετά σε τρομοκρατεί με τους μηχανισμούς του, για να μην αντιδράς.
  • Ελάχιστοι διορισμοί. Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν χωρίς δασκάλους. Έτοιμη η δικαιολογία. Θα αυξηθεί το ωράριο . Θα είναι πολυτέλεια να διαμαρτύρεσαι για αύξηση του ωραρίου, όταν  ο δίπλα σου θα είναι άνεργος. Το κουστούμι  θα μας το φορέσουν την κατάλληλη στιγμή. Θα έχουν  και τη συνδρομή  των Πρετεντέρηδων  και Τρέμηδων,  αν υπάρξουν αντιδράσεις.
  • Νέα μείωση μισθών και συντάξεων. Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να πληρωνόμαστε σαν  Κινέζοι και Βούλγαροι. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών αυτό σημαίνει.  Ανταγωνισμός στην εξαθλίωση. Η κυβέρνηση επιθυμεί να μας κάνει πρωταθλητές στην εξαθλίωση. Όταν ο δίπλα σου είναι άνεργος, εύκολα αποδέχεσαι τα ψίχουλα. Και την ιδεολογική αποβλάκωση. Εχθρός σου είναι ο μετανάστης που σου «κλέβει» το μεροκάματο 15€ σε ολοήμερη εργασία. Οι μικροπωλητές μετανάστες. Αυτοί ευθύνονται. Η Ραφήνα  αναβίωσε σκηνές της ναζιστικής Γερμανίας. Πλιάτσικο των Γερμανών στα καταστήματα των Εβραίων. Πλιάτσικο των φασιστών της Χρυσής Αυγής στους πάγκους των μεταναστών. Βίοι Παράλληλοι. Σιγά- σιγά το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε. Ο  «Ξένιος  Ζευς»  συμπληρώνει τη Χρυσή Αυγή. Η οικονομική κρίση μετατρέπεται και σε ιδεολογική. Όπως και στο μεσοπόλεμο αναδύθηκε ο ναζισμός από την οικονομική κρίση του 1929. Να μην επιτρέψουμε στα σχολεία τη δηλητηρίαση της νεολαίας από το μικρόβιο του φασισμού. Είναι η εύκολη λύση. Όταν απουσιάζει η πολιτική απάντηση, ο κατήφορος είναι εύκολος.
  • Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση. Από τα κάτω. Πρωτοβάθμια σωματεία να ετοιμάσουν πανεργατική απεργία διαρκείας για την ανατροπή αυτής πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Υπηρέτης της τρόικας είναι. Η αντίσταση στην πολιτική της Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και  της τρικομματικής κυβέρνησης πρέπει να είναι καθολική. Διαφορετικά  θα κτυπιέται  κάθε κλάδος που θα σηκώνει κεφάλι. Η χαλυβουργία πρέπει να μας γίνει μάθημα. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Όνειδος για ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που άφησαν μόνους τους απεργούς της χαλυβουργίας για 9 μήνες. Καμία επιείκεια για τους εργατοπατέρες τύπου Παναγόπουλου. Όχι άλλη  άφεση αμαρτιών στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.
  • Το κοινωνικό κράτος καταργείται. Η δημόσια υγεία είναι νεκρή. Η παιδεία διαλύεται.  Άλλος δρόμος από την αντίσταση δεν υπάρχει. Πρέπει να γίνει συνείδηση στον καθένα ότι το σύστημα δεν έχει αντίπαλο , εκδικείται και τα παίρνει όλα πίσω. Στο χέρι μας να το εμποδίσουμε.  Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου. Κλείνουμε τα σχολεία. Κανένα σχολείο ανοικτό. Η πολιτική τους δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε  εξαθλίωση των εργαζομένων, για να γίνουν βορά με τα φθηνά μεροκάματα των βιομηχανιών του Βορά. Αυτή την πολιτική θέλουν να επιβάλουν.
  • Όλοι στη Γ.Σ της ΕΛΜΕ. Το βάρος της αντίστασης στους δικούς μας ώμους. Το κοινωνικό μεταπολεμικό κράτος κτίστηκε με ένα εργατικό κίνημα στους δρόμους.   Και με αίμα. Το 8ωρο με αίμα κατακτήθηκε. Τώρα θυσιάζονται στο βωμό της τρόικας. Δεν έχουμε άλλη λύση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*