Αγων. Παρέμβαση ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Όλοι στη Γεν. Συνέλευση, Δευτέρα 24/9

ΌΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (24-9)

ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ και ώρα 7.30 μ.μ. και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ(26/9)

 ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ

ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» (ΔΗΜΑΡ) -ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.)- ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ .

 

Συνάδελφοι, η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με τη στήριξη των Ιμπεριαλιστών-προστατών της, συνεχίζει το στυγνά αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέτοντας στο στόχαστρο κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση, ξεπουλώντας και τα υπολείμματα της δημόσιας περιουσίας, προσφέροντάς τα ως …δώρο στο ντόπιο τραπεζικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο, το οποίο απορροφά και τη μερίδα του λέοντος (π.χ. 25 δις από την επικείμενη δόση των 31,5 δις) από τις περιλάλητες δόσεις των αποικιοκρατικού τύπου δανειακών συμβάσεων, όπως τις επιτάσσουν οι Ιμπεριαλιστές επικυρίαρχοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Η ντόπια πλουτοκρατία -έχοντας τη στήριξη των Ιμπεριαλιστών προστατών της- είτε με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των κομμάτων-πολιτικών εκφραστών της (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), είτε με τις συγκυβερνήσεις αυτών των κομμάτων με την «κυβερνώσα και… υπεύθυνη αριστερά» (ΔΗΜΑΡ) επελαύνει εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, σε μια ιστορική φάση παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, επιδιώκοντας την ισοπέδωση των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων, τη λαϊκή τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων, αξιοποιώντας ως… εφεδρεία καταστολής τη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εξαθλιώνοντας το λαό.

Οι αποικιοκρατικού τύπου Δανειακές Συμβάσεις, τα Μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης και Ιμπεριαλιστικής Υποδούλωσης αποδεικνύουν στην πράξη ότι τα …κάθε είδους γιατροσόφια, δήθεν «αριστερού και φιλολαϊκού» τύπου για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης αποτελούν απλώς συγκάλυψη του προβλήματος του αγεφύρωτου χάσματος ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Γιατί η οικονομική κρίση, γέννημα της αγεφύρωτης αντίθεσης ανάμεσα στην ατομική ιδιοκτησία των μέσων της παραγωγής και τον κοινωνικό χαρακτήρα της εργασίας, αποτυπώνει πολύ παραστατικά το στυγνό νόμο της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης, που δεν επιτρέπει ούτε αυταπάτες, ούτε προσδοκίες για βελτίωση της δραματικής κατάστασης των εργαζομένων, με μια …φιλολαϊκή «αριστερή» διαχείριση. Απεναντίας, η ίδια η κρίση -στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο της ανισόμετρης κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης που διανύουμε- έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι η Ε.Ε. ως Ιμπεριαλιστικός μηχανισμός θεμελιώνεται στον αδυσώπητο νόμο του ανταγωνισμού και αναγκαστικά οδηγεί στην Οικονομική και Πολιτική Εξάρτηση των αδύνατων κρατών, εξάρτηση που αποτυπώνεται πολύ έντονα τόσο στην υποτελή πολιτική των κομμάτων της αστικής τάξης κάθε απόχρωσης, όσο και στα αποικιοκρατικού χαρακτήρα Μνημόνια.

Συνάδελφοι, στη βάση αυτής της αποκρουστικά αντιλαϊκής πολιτικής, το σχολείο μετατρέπεται σε επιχειρηματική μονάδα, που λειτουργεί με Ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, με MANAGER, ελαστικές μορφές απασχολησιμότητας και ιδεολογική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια μιας διαδικασίας απλής μεταφοράς χρηστικών πληροφοριών. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη στα μεταπολεμικά χρονικά επίθεση, που εδραιώνεται στα νέα αντιδραστικά μέτρα για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ, στο νέο σχολείο της αγοράς, στην ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ κλπ. Πρόκειται για μέτρα που επιβάλλουν το «μεροκάματο του τρόμου» σε μια εκπαίδευση της αποσπασματικής πληροφορίας της αγοράς, σε συνθήκες πείνας και λαϊκής εξαθλίωσης, όπως αποτυπώνεται στο αντιλαϊκό «Νέο» Μισθολόγιο, την ίδια στιγμή που η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα… παρηγοριάς και επικρέμεται η απειλή της ΑΠΟΛΥΣΗΣ, μέσω του νεότευκτου όρου της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης!», ενώ η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετατρέπεται σε… πολυτέλεια.

Συνάδελφοι, απέναντι σε αυτά τα βάρβαρα μέτρα οφείλουμε να αντιτάξουμε τη σθεναρή μας αντίσταση:

  • Να αποτρέψουμε την εφαρμογή του βάρβαρου μέτρου της «Αξιολόγησης», με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων.
  • Να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα εφαρμογής της «Αξιολόγησης»-Διαβάθμισης-Απόλυσης από οποιοδήποτε στέλεχος της εκπαίδευσης και με όποια συγκάλυψη κι αν αυτή πραγματοποιείται. Σύνθημα στην πάλη μας πρέπει να είναι «ΕΞΩ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ».
  • Να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας σε συγκαλυμμένες διαδικασίες επιβολής του αντιλαϊκού μέτρου, με τις εκθέσεις «αυτό-αξιολόγησης» ή «αξιολόγησης της σχολικής μονάδας» ή με τα διάφορα «ερωτηματολόγια».
  • Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, επιτροπές αγώνα, πανώ, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις κλπ.
  • Να συγκροτήσουμε ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, με την αναγκαία συστράτευση των εργαζομένων ν στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Χώρο.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΛΟΓΟΥ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ

Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ , Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*