Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας: Αναγκαιότητα οι άμεσοι αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ – Γεν. Συνέλευση την Τετάρτη 19/9

Η γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στους εργαζόμενους, στις εργατικές οικογένειες, στα λαϊκά στρώματα οξύνεται και εντείνεται. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου ληστρικού πακέτου μέτρων που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση, για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και των δανειστών – “σωτήρων” μας.

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Η κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας είναι η μόνη απάντηση. Καμιά νομιμοποίηση αυτής της αυταρχικής αντιλαϊκής πολιτικής. Καμιά συζήτηση με κυβέρνηση και εργοδότες για να μεθοδευτεί ο σφαγιασμός των εργαζομένων. Κανένας “κοινωνικός διάλογος”.

Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, να συγκροτηθεί ένα πολύμορφο, μαχητικό σχέδιο δράσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο, με βάθος και προοπτική, γύρω από το οποίο θα συνενωθούν δυνάμεις σε ένα πανεργατικό – παλλαϊκό κοινωνικοπολιτικό ρεύμα σύγκρουσης και ανατροπής των πολιτικών της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα αυτού του σχεδίου θα είναι η κήρυξη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για να μην περάσουν τα σφαγιαστικά μέτρα.

Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ να πάρει άμεσα  απόφαση σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση της δράσης μας και να πάρει πρωτοβουλίες μαζί με άλλες ομοσπονδίες για την οργάνωση της γενικής απεργίας.

Καλούμε σε ΓΣ της ΕΛΜΕ, την Τετάρτη 19/9, ώρα 13:00, στο σχολικό συγκρότημα Ταύρου, με θέμα : τρέχουσες εξελίξεις και το πρόγραμμα δρασης.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία , ΕΛΜΕ και Συλλόγους Δασκάλων, να συντονίσουμε τις δραστηριότητες και τις κινητοποιήσεις μας στην κατεύθυνση της γενικής απεργίας.

Να πάρουμε αποφάσεις άμεσης απάντησης μόλις κατατεθούν τα μέτρα με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Σύνταγμα το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, την Τετάρτη 12/9, ώρα 12, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Αθήνα, 10-9-12

Για το ΔΣ

 

                Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

         Νικολάου Σταμάτης                                                           Δάβος Γιώργος

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*