Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: απόφαση για το πρόγραμμα δράσης

Απόφαση του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΔΝΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ευχόμαστε σε όλους να ‘χουμε καλή σχολική χρονιά με αγώνες ικανούς να νικήσουν και να ανατρέψουν τον κοινωνικό Αρμαγεδώνα  που συνεχίζεται και βαθαίνει.

Το αποτρόπαιο έργο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Με αποκλειστικό στόχο την αποπληρωμή του χρέους (το οποίο αυξάνεται! )προς τράπεζες και κεφάλαιο και την καταβύθιση του κόστους εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων και να αντιμετωπιστεί η κρίση που λυσσομανά σ’ ολόκληρο το καπιταλιστικό οικοδόμημα και την ευρωζώνη, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να κλέψει για πολλοστή φορά, ακόμα 13,5 δις από τους εργαζόμενους και τους ανέργους με τα μέτρα του φθινοπώρου.

 Οι απειλές επαναλαμβάνονται ξανά

Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων αποδεικνύεται πολύ ξεκάθαρα και γρήγορα ότι ήταν μια πολιτική απάτη, καθώς η νέα συγκυβέρνηση όχι μόνο αποδέχθηκε την πλήρη εφαρμογή των Μνημονίων, αλλά σαρώνει τα πάντα γρηγορότερα απ’ ότι έχει δεσμευθεί!

Για να αποδεχτούμε τη νέα σφαγή, για τρίτη συνεχή χρονιά επαναλαμβάνονται τα ίδια επιχειρήματα «ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ πάση θυσία»,

«ότι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν πάρουν μέτρα», «ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται πολλά», «τα λαμόγια που κατάκλεψαν το δημόσιο», «οι μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές και φταίνε για την εγκληματικότητα»… Λες και παρακολουθούμε το ίδιο σήριαλ από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα, η ζωή μας συνεχίζει να καταβυθίζεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους όπως και τότε, λένε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Ο κυνισμός των επιχειρημάτων ξεπερνά κάθε όριο, αν σκεφτούμε ότι κλέβουν ακόμα 13,5 που ίσως γίνουν 20 δις, από μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία ασφάλιση, λεηλατούν το δημόσιο πλούτο, για να αποδείξουμε στους εταίρους της ΕΕ και του ΔΝΤ ότι είμαστε καλά παιδιά ώστε να συνεχίσουν να «μας» δανείζουν και με τα λεφτά αυτά να τους πληρώνουμε τα λεφτά που μας δανείζουν (τόκοι και τοκοχρεολύσια) και να ενισχύονται οι τράπεζες!!!

Aπό τα 31,3 δις. ευρώ που δανείζεται, με την δόση του Οκτώβρη το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός λαός δηλαδή, μόνο το 0,9 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία και τα υπόλοιπα θα καταλήξουν στους τραπεζίτες και στους λοιπούς τοκογλύφους.  Ο λαός δυστυχεί για να αυγατίζουν τα χρήματα του κεφαλαίου και των τραπεζών.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κάνει κουρελόχαρτο, ακόμα και τις ελάχιστες προεκλογικές δεσμεύσεις στο όνομα του επείγοντος της κατάστασης, το οποίο επαναλαμβάνεται ως ανέκδοτο κάθε φορά που είναι να παρθούν νέα μέτρα.

Να οργανώσουμε την αντεπίθεση των εργαζόμενων και του λαού για να νικήσουμε!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η κλοπή που ετοιμάζουν θα βαθύνει ακόμα περισσότερο τη δυστυχία και την απόγνωση. Η κλοπή μισθών, συντάξεων, υποθηκευμένων κατοικιών, η ανεργία, το νέο φορολογικό γιουρούσι, η πλήρης διάλυση της υγείας και της παιδείας είναι το εμπρηστικό κοκτέιλ των νέων μέτρων.

Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση μπαίνει για τα καλά σε σκοτεινή εποχή. Νέες μειώσεις μισθών, εξαφάνιση των «δώρων», «γενοκτονία» των νέων εκπαιδευτικών, μηδενικοί διορισμοί, απολύσεις, αξιολόγηση,  αύξηση του ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, ανυπαρξία κονδυλίων, για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων…

Από τα μέτρα που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση στην τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ, απουσιάζουν εντελώς μέτρα ενάντια στον πλούτο, στις τράπεζες, στο κεφάλαιο, στους επιχειρηματίες. Αντίθετα, τα μέτρα που παίρνονται ενάντια στους εργαζόμενους ενισχύουν την κερδοφορία των  μεγάλων επιχειρήσεων ενώ βασιλεύει η φορολογική τους ασυλία.

Το δίλημμα για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, το λαό έχει τεθεί:

Είτε θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την υποταγή για να σώσουν τα κέρδη και τις τράπεζες, το νόμισμα τους και το πολιτικό σύστημά τους ,είτε θα απαντήσουμε με ένα μαχητικό, ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα τους ανατρέψει.

Με βάση τις εξελίξεις αποφασίζουμε:

  • · Έκτακτη Γενική Συνέλευση το διάστημα 19 ως 21 Σεπτεμβρίου  όπου θα υπάρξει συζήτηση για τις εξελίξεις, για την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης των εκπαιδευτικών, [ανεξάρτητα από την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ] και  απαίτηση σύγκλησης ΓΣ Προέδρων το Σάββατο 22 /9
    • Να οργανωθούν  μέχρι τότε συζητήσεις στους συλλόγους για την κατάθεση προτάσεων για το περιεχόμενο τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα.
    • · Συγκρότηση Επιτροπής αγώνα στην ΕΛΜΕ

θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική, αυτονόητη, την παρουσία όλων μας στην έκτακτη Γ.Σ. τώρα κρίνονται τα πάντα!

üΠροτείνουμε την κήρυξη πανεργατικής απεργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πιέζοντας πρωτοβάθμια-ομοσπονδίες-συνομοσπονδίες,  ωςν πρώτη απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου,.

ü  Με αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο τη συνέχιση του αγώνα μέχρι τη νίκη

ü  Πανεργατικός-λαϊκός ξεσηκωμός με την κατάθεση στη βουλή των νέων μέτρων .

ü   Στις 12/9 κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας και συνδιοργανώνουμε με Διδ. Συλλόγους διαδήλωση στις 12 το μεσημέρι  στο άγαλμα Βενιζέλου

üΕπειδή το φαινόμενο του ρατσισμού ,της ξενοφοβίας και των φασιστικών αντιλήψεων έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις και  στα σχολεία, να προχωρήσουμε σε  εκδηλώσεις, προβολή σχετικών ταινιών, αντιφασιστικών μαθημάτων κλπ, με δημιουργία στην ΕΛΜΕ ειδικής ομάδας εργασίας

  • Μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις για την ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, συνάντηση των πορειών και κοινή παρουσία στην πλατεία ΧΑΝΘ
  • Συμμετοχή τηςΓ΄ ΕΛΜΕ-Θ στη σύσκεψη σωματείων από όλη την Ελλάδα που θα γίνει την Κυριακή στο ΕΚΘ για τον συντονισμό των αγώνων.
  • Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού  των ΕΛΜΕ , διδ. Συλλόγων, ΣΙΕΛ-Θ Πέμπτη 13/9, στις 7.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ

Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Μόνο με την δύναμη του οργανωμένου λαού,

με την δύναμη του μαχητικού κι αποφασιστικού αγώνα,

με τον αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων και των κλάδων,

μπορούμε να νικήσουμε!

Θεσ/νίκη 4/09/2012

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΤΡΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ                                                    ΛΑΘΗΡΑ ΓΙΑΝΝΑ

Γ’ ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πρ. Κορομηλά 51,  ΤΚ 54622, τηλ./φαξ.2310229389                                                                                               

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*