Παρεμβάσεις ΔΕ: Λευτεριά στον Τούρκο αγωνιστή Nevzat Kalayci! Να του δοθεί πολιτικό άσυλο!

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ NEVZAT KALAYCI!
  • ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!

 Ο NEVZAT KALAYCI, που βασανίστηκε και για πολλά χρόνια έμεινε έγκλειστος στις φυλακές της Τουρκίας, «τιμωρούμενος» για τη δράση του στους πολιτικούς αγώνες και στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, με σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω της απεργίας πείνας μέχρι Θανάτου, ζει εδώ και 7 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα. Η Τουρκία ζητεί την έκδοσή του και οι ελληνικές αρχές τον συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου. Εάν τελικά εκδοθεί ο 53χρονος αγωνιστής θα μεταφερθεί στα λευκά κελιά, στα κελιά του θανάτου, όπου τα τελευταία δέκα χρονιά σε κατάσταση απομόνωσης 1758 κρατούμενοι δολοφονήθηκαν.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο NEVZAT KALAYCI

Το 1996 συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου στα λευκά κελιά της Τουρκιάς. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2000, στις μεγάλες σφαγές που έγιναν στις φυλακές της Τουρκίας, όπου και δολοφονήθηκαν 28 πολιτικοί κρατούμενοι, αντιστάθηκε μέσα στα λευκά κελιά. Από τα βασανιστήρια κλονίστηκε σοβαρά η υγεία του (νόσος wernicke-korssakof).  Τα 7 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές και βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή. Έχει πολλές ιατρικές γνωματεύσεις από γιατρούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, που αποδεικνύουν ότι με αυτήν την πάθηση δεν πρέπει να κλειστεί εκ νέου στις φυλακές.

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα, πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την αδικία.

Ο NEVZAT KALAYCI, πριν λίγο καιρό αφέθηκε ελεύθερος, μετά την οριστική παύση της δίωξης εναντίον του από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, γεγονός που απέδειξε πως η πρώτη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές ήταν δίχως κανένα στοιχείο και βασίστηκε σε χαλκευμένα στοιχεία.

  • Απαιτούμε να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο τούρκος αγωνιστής.
  • Να εφεθεί ελεύθερος και να του δοθεί αμέσως πολιτικό άσυλο.

ΑΘΗΝΑ, 24/8/2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*