ΟΛΜΕ: Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια της ΝΑ Αθήνας

Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια της νοτιοανατολικής Αττικής δίνουν μεγάλο αγώνα, μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση και με τη στήριξη του ΣΕΦΚ, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει 3 παραρτήματα της επιχείρησης σε Άλιμο, Δάφνη και Ηλιούπολη και να πετάξει στο δρόμο 70 καθηγητές. Οι τρείς αυτές επιχειρήσεις κλείνουν, αν και παρουσίασαν κέρδη δηλωμένα στην Εφορία τα τελευταία 5 χρόνια 1.000.000 ευρώ και είχαν πάνω από 400 μαθητές! H εργοδοσία προχώρησε σε «lock out», για να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς εργαζομένους που συλλογικά αντιστάθηκαν δύο χρόνια στις επιδιώξεις της να μειώσει μισθούς και να καταργήσει δώρα και επιδόματα, γιατί υπερασπίστηκαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και απέτρεψαν 7 εκδικητικές απολύσεις την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά των συναδέλφων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα. Μάλιστα το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ τον Ιούλιο του 2011, εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης σε αυτόν τον αγώνα.

 Ο ίδιος ο εργοδότης στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας  ενώπιον του υπουργού Α. Ρουπακιώτη, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει την υλικοτεχνική υποδομή των φροντιστηρίων που έκλεισε στους πρώην υπευθύνους και στενούς του συνεργάτες και ομολογεί, ανένδοτος για το lock out, ότι χρωστάει δεδουλευμένα 300.000 ευρώ στους εργαζομένους, 1.000.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 160.000 ευρώ στην Εφορία. Ο ΣΕΦΚ παρενέβη αρχικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Αʼ Αθήνας, πληροφόρησε το διευθυντή κ. Α. Σαββαΐδη για όλη την υπόθεση. Επίσης συναντήθηκε με την υπηρεσιακή υπουργό  Παιδείας κ. Α. Δημάκου-Κιάου  και η ίδια η Υπουργός ζήτησε από το Διευθυντή να μη συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ για την αδειοδότηση της νέας επιχείρησης, μέχρι να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση.γιατί υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας που χρίζουν ουσιαστικής και αναλυτικής εξέτασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κοινοποίησε την απόφασή της και τον φάκελο της υπόθεσης και στο Α΄ ΠΥΣΔΕ  και στον περιφερειάρχη κ. Ι. Κουμέντο. Παρόλα αυτά η νέα διάδοχη επιχείρηση με νέα προσωνυμία άρχισε τη λειτουργία της παράνομα. Στις 15 Ιούνη με νέα παρέμβαση στη Διεύθυνση Δ.Ε. Α΄Αθήνας ο ΣΕΦΚ και η ΟΙΕΛΕ κάλεσαν τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης να διενεργήσουν επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη βασιμότητα της καταγγελίας και να αποδοθούν οι νόμιμες κυρώσεις. Ο έλεγχος και διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά των ιδιοκτητών αλλά η υπηρεσία αρκέστηκε σε έγγραφη και προφορική επίπληξη, χωρίς να τους αναγκάσει να κατεβάσουν την ταμπέλα[όπως προβλέπει στο άρθρο 42 ως διοικητική κύρωση ο νόμος περί ιδιωτικής εκπαίδευσης 682/1977] αλλά απλώς να την καλύψουν. Και ενώ ο ΣΕΦΚ ζήτησε να παραστεί στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 29/6 ο διευθυντής κ.Α. Σαββαΐδης δήλωσε ότι έχει ήδη εκδοθεί η άδεια ίδρυσης, χωρίς να ενημερωθεί ο ΣΕΦΚ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 42 του ν. 682/77.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών, απαιτεί να τους καταβληθούν αμέσως τα δεδουλευμένα τους και ζητά από το ΠΥΣΔΕ Α ΄Αθήνας να επανεξετάσει την απόφασή του για αδειοδότηση της διάδοχης επιχείρησης, τηρώντας το νόμο «τύποις και ουσία».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*