ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 4 & 5 ΜΑΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ
4
&
5 ΜΑΗ
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον εργασιακό Αρμαγεδώνα  

Και μόλις άρχισε… Ο καπιταλισμός μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη στην ιστορία του κρίση. Για να κυριαρχήσουν στον ανελέητο ανταγωνισμό των κεφαλαίων και  να έχουν τα τρελά ποσοστά κέρδους που λαχταρούν, αποφάσισαν να συντρίψουν  το εργατικό κόστος μετατρέποντάς μας στους δούλους του 21ου αιώνα. Εργαζόμενους των λίγων ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλεια, ασφάλιση, δώρα, άδειες, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα. Επιδιώκουν να μετατρέψουν όλη την καπιταλιστική δύση σε τρίτο κόσμο. Ας μην υπάρχουν αυταπάτες. Αυτός είναι ο τελικός στόχος και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι εδώ αντιμετωπιζόμαστε ως πειραματόζωα, για να μετρήσουν αν ο στόχος μπορεί να εξαπλωθεί χωρίς σοβαρούς κλυδωνισμούς κι επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις.

Η κόλαση των εργαζομένων είναι ο δικός τους παράδεισος.

Καμία σχέση δεν έχουν με το χρέος οι αποφάσεις αυτές. Τα νούμερα τα λένε όλα. Ο δανεισμός των 120 δις είναι μέρος των τόκων της επόμενης τριετίας. Αμέσως μετά η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους τόκους των δανείων που παίρνει τώρα. Αν αποδεχτούμε τη λογική ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουμε τα βάρη τότε πρέπει να αποδεχτούμε την εξαθλίωσή μας για πάντα και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. 

Ποια νέα μέτρα θα ακολουθήσουν για να χορτάσει η Λερναία Ύδρα; Τα κεφάλια είναι πολλά και δε χορταίνουν παρά μόνο αν πάρουν ό,τι με αγώνες κατακτήθηκε εδώ κι έναν αιώνα.

Τώρα το Μάη μήνα καλούμαστε να πληρώσουμε το ομόλογο της Ολυμπιάδας! Αυτής που φούσκωσε από «εθνική» υπερηφάνεια τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων και των Ελλήνων και ξένων μεγαλοκαρχαριών και τους εργαζόμενους με «εθνική» αποχαύνωση που τώρα ζητάει να πληρωθεί.

Στον πρώτο γύρο της επίθεσης πολλοί εργαζόμενοι πάγωσαν. Αναρωτήθηκαν μήπως η χώρα θέλει στήριξη. Φοβήθηκαν ότι η απεργία δε θα είχε αποτέλεσμα και πίστεψαν ότι διακυβεύονται απλώς τα χρήματα των απεργιακών ημερών. Τώρα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της αμηχανίας, του φόβου, της αδράνειας.

Η κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη μας:

Στο δημόσιο τομέα:  ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗ 30%!
Στα 250 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, ενώ το δώρο των Χριστουγέννων στα 500 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους (όσοι παίρνουν μεικτές αποδοχές 3.000 ευρώ ο 13ος και 14ος μισθός κόβονται τελείως).
Μείωση συνολικά 20% στα επιδόματα. Τριετές πάγωμα των μισθών. Νέο ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο τομέα από το 2011, με στόχο τη δραματική μείωση των βασικών μισθών και τη διαφοροποίηση παλιών και νέων εργαζομένων

Στις συντάξεις: Στα 200 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας ενώ στα 400 ευρώ το δώρο των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (όσοι παίρνουν μεικτή σύνταξη 2.500 ευρώ, ο 13ος και 14ος μισθός κόβονται τελείως)
Νέα μείωση των συντάξεων μέσω επιβολής του ΛΑΦΚΑ
Οι συντάξεις παγώνουν για τρία χρόνια

Στον ιδιωτικό τομέα: ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ. Αύξηση του ορίου των απολύσεων. Μείωση των αποζημιώσεων. Μείωση της υπερωριακής αποζημίωσης. Χτύπημα των κατώτερων αποδοχών

Στο Ασφαλιστικό:  ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΔΕΙΑΣ

Ραγδαία αύξηση των τιμών των προϊόντων: Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, 11% και 5,5% και νέα αύξηση στα καύσιμα που θα μετακυλιστεί στα πρόϊόντα.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δημιουργείται ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, όπου η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα ενισχύει τις τράπεζες, ώστε να μη χάσουν την χρηματοπιστωτική τους ικανότητα ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

Τι έκρυψαν:

  • Το δάνειο είναι για να αποπληρωθεί μέρος των τόκων της τριετίας.
  • Το δάνειο δημιουργεί νέους δυσβάστακτους τόκους.
  • Τα μέτρα δεν τελείωσαν. Κάθε φορά που οι αριθμοί δεν τους βγαίνουν, (Οι «εισπράξεις» που προϋπολογίζουν είναι φούσκα, αφού θα πέσει η κατανάλωση με τόση φτώχια και ανεργία που θα υπάρξει) θα μας καλούν και σε νέα μέτρα για τη «σωτηρία» της πατρίδας.
  • Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν εντός των επόμενων λίγων μηνών αντιμέτωποι με το κόψιμο των δώρων. Δεν τα κόβουν όλα μαζί γιατί προσπαθούν να συγκρατήσουν τη γενικευμένη λαϊκή οργή, για να αποφύγουν την παλλαϊκή εξέγερση.

Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης καθυστέρησης. Κάθε μέρα που περνάει τους ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Θα αποδεχτούμε με μοιρολατρία και ραγιαδισμό το δρόμο της Ιφιγένειας, για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της απληστίας τους ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας;

       ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

       ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

       OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4-5 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 6/5 ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

       ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ενάντια ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ

       Με ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ʽΛΑΪΚΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑʼ ΣΕ Ρ/Τ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

       ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 4/5 12μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 5/5 11πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΘΗΝΑ 2 ΜΑΗ 2010

6974438720, www.paremvaseisde.org