Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Θέμα: Καταγγελία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ, οι οποίοι  με ψευδείς χαρακτηρισμούς δημόσια πλέον  επιτίθενται κατά των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ-Θ  και ιδιαίτερα κατά  της γραμματέως της Γ΄ ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ πριν από λόγες μέρες ως όφειλε , με ανακοίνωσή του διατύπωσε την αρνητική του εκτίμηση από τη συνάντηση των τεσσάρων ΕΛΜΕ-Θ με το Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα μέλη της διοίκησης  και επεσήμανε και την αρνητική και υπονομευτική στάση του συναδέλφου Αντώνη Δερματά γραμματέα της ΔΑΚΕ- Ε΄ ΕΛΜΕ που εξερράγη όταν παρουσιάζονταν τα αιτημάτά μας.

 Θέλουμε να επισημάνουμε για τελευταία φορά πως η προσεκτική ανακοίνωσή μας αλλά  και η συνολική στάση μας εναρμονίζεται μόνο με τις αγωνίες των συναδέλφων που θέλουν τους εκπροσώπους τους να αγωνίζονται ως εκπρόσωποι του σωματείου, υπερασπιζόμενοι τη δουλειά τους,τις θέσεις του κλάδου, τις αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών συνελεύσεων και όχι  με την «εύκολη συνάφεια των συναναστροφών» με την διοίκηση όπως θα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καβάφης  στην οποία ασκούνται ορισμένοι για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και παραταξιακές ιδιοτέλειες.

Θεωρούμε όμως ανεπίτρεπτο για παρατάξεις που επιθυμούν να διέπονται από τις συνδικαλιστικές αρχές του κλάδου και να μοιράζονται την αγωνία των συναδέλφων να παραβλέπουν την επίμονα προκλητική συμπεριφορά του μέλους τους, να φαντασιώνονται συνωμοσίες και να  κατηγορούν την  γραμματέα της Γ  ΕΛΜΕ –Θ με  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υπακούωντας απλώς στις προεκλογικές ορμές τους .

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης στα οποία φαίνεται πως ο συνάδελφος  μας Δερματάς περιλαμβάνει και τον εαυτό του, απλώς  απαίτησε τα αυτονόητα: ότι στις συναντήσεις με την διοίκηση τα μέλη των Δ.Σ. οφείλουν να εκφράζουν και τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και όχι αποκλειστικά τις παραταξιακές τους απόψεις.

Θυμίζουμε πως απρόκλητα το μέλος της ΔΑΚΕ στη συνάντηση με τη διοίκηση, συνέχισε για πολύ ώρα την απαράδεκτη πρακτική του ενώ εκφράστηκε επί μακρόν με τους πλέον άδικους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το συνδικάτο και τα εκλεγμένα μέλη του, τα όργανά του και τη δημοκρατία, και μάλιστα μπροστά στους εκπροσώπους της διοίκησης, από την οποία διεκδικούσαμε την υιοθέτηση των προτάσεων μας.

Η ΔΑΚΕ- Ε΄ ΕΛΜΕ, αντί να προβληματίζεται για την συνολικά  αρνητική στάση των  διοικήσεων της εκπαίδευσης στα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών που έχουν σχέση με τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και να βγάλει τα συμπεράσματά της, επιδίδεται σε αλλεπάλληλες κατηγορίες κατά των ΕΛΜΕ-Θ  και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας.

Προφανώς με τη στάση της αυτή η ίδια επιδιώκει να τρομοκρατήσει τις ΕΛΜΕ ώστε να μην συζητήσουν τον υπονομευτικό ρόλο  μελών της στη συνάντηση με τη διοίκηση, αλλά και να αποκρύψει και τις τεράστιες ευθύνες των δύο μελών της, τακτικού και αναπληρωματικού που συμμετέχουν στο ΠΥΣΔΕ.

Όλα τα αιρετά  μέλη των δύο  ΠΥΣΔΕ της Θεσσαλονίκης  μεταξύ αυτών και τα μέλη της ΔΑΚΕ, από την εκλογή τους  και μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερώσει ποτέ την ΕΛΜΕ μας για τα ζητήματα του ΠΥΣΔΕ. Κατανοούν το ρόλο τουςαποκλειστικά  ως συνδιαχειριστών  της διοίκησης και όχι ως εκπρόσωπων  του κλάδου.

Από εδώ πηγάζει και η επίμονη άρνησή τους, που είναι ταυτόχρονα και άρνηση της διοίκησης, να μην ενημερώνονται οι ΕΛΜΕ-Θ όπως επίμονα ζητούμε εδώ και καιρό  ούτε καν για τα θέματα των εκπαιδευτικών που συζητούνται μέσα στο ΠΥΣΔΕ. Τα θέματα αυτά επιδιώκουν να συνεχίσουν τα διαχειρίζονται οι ίδιοι με αποκλειστικό στόχο και όφελος το παραταξιακό ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν προάγοντας την πελατειακή πρακτική και όχι τα κριτήρια της διαφάνειας της αντικειμενικότητας και της δικαιοκρισίας.

Τα κριτήρια αυτά όμως αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτες αρχές, την υλοποίηση των οποίων διεκδικούμε  από τις διοικήσεις και δηλώνουμε  ότι δεν θα «χαριστούμε» σε κανέναν που θα επιχειρήσει από τώρα και στο εξής να σταθεί εμπόδιο στην κατοχύρωσή τους.

Θεσσαλονίκη  25/06/2012

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                                                         ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

Γ΄ ΕΛΜΕ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πρ. Κορομηλά 51, Τηλ./FAX 2310-229389, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622

e-mail:  gelmeth3@gmail.com

.

 

 

           Καταγγελία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ, οι οποίο με ψευδείς χαρακτηρισμούς επιτίθενται κατά εκπροσώπων των ΕΛΜΕ και ιδιαίτερα κατά  της γραμματέως της Γ΄ ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ με ομόφωνη ανακοίνωσή του διατύπωσε την αρνητική του εκτίμηση από τη συνάντηση των τεσσάρων ΕΛΜΕ με το Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και επεσήμανε την αρνητική και υπονομευτική στάση του Δερματά Αντώνη στις διεκδικήσεις των αιτημάτων μας. Η στάση μας  αυτή εναρμονίζεται με τις αγωνίες των συναδέλφων που θέλουν τους εκπροσώπους τους να αγωνίζονται ως εκπρόσωποι του σωματείου, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις του κλάδου, τις αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών συνελεύσεων και όχι για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και παραταξιακές ιδιοτέλειες.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο για εκπροσώπους παρατάξεων που θέλουν να παρουσιάζονται ότι διέπονται από συνδικαλιστικές αρχές να κατηγορούν την  ΕΛΜΕ μας για συνωμοτική πρακτική και με  απαξιοτικούς χαρακτηρισμούς  να  στρέφονται κατά της γραμματέως του σωματείου μας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας απαίτησε τα αυτονόητα, ότι στις συναντήσεις με τις διοικήσεις τα μέλη των Δ.Σ. οφείλουν να εκφράζουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και όχι τις παραταξιακές τους απόψεις. Το μέλος της ΔΑΚΕ στη συνάντηση με τη διοίκηση, ενώ απαιτήθηκε από όλους τους προέδρους των ΕΛΜΕ και μέλη των Δ.Σ. να μην εκφράζεται ως  ΔΑΚΕ, συνέχισε για πολύ ώρα την απαράδεκτη πρακτική του,  εκφράστηκε επί μακρόν με τους πλέον άδικους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το συνδικάτο και τα εκλεγμένα μέλη του, τα όργανά του και τη δημοκρατία, και μάλιστα μπροστά στους εκπροσώπους της διοίκησης, από την οποία διεκδικούσαμε την υιοθέτηση των προτάσεων μας.

Η ΔΑΚΕ, αντί να προβληματίζεται για την αρνητική στάση των  διοικήσεων της εκπαίδευσης στα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών που έχουν σχέση με τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και να βγάλει τα συμπεράσματά της και αυτή να έχει στο στόχαστρό της, επιδίδεται σε αλλεπάλληλες κατηγορίες κατά των ΕΛΜΕ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας. Προφανώς με τη στάση της αυτή η ίδια επιδιώκει να τρομοκρατήσει τις ΕΛΜΕ να μην συζητήσουν τον υπονομευτικό ρόλο των μελών της στη συνάντηση με τη διοίκηση, αλλά και να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της  των δύο μελών της, τακτικού και αναπληρωματικού μέλους που συμμετέχουν στο ΠΥΣΔΕ.

Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ και μέλη της ΔΑΚΕ, από την εκλογή τους  και μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερώσει ποτέ την ΕΛΜΕ μας για τα ζητήματα του ΠΥΣΔΕ. Συνεχίσουν να θέλουν να είναι οι αποκλειστικά διαχειριστές των θεμάτων που έχουν σχέση με το ΠΥΣΔΕ και αφορούν τους συναδέλφους. Κατανοούν το ρόλο τους ως συνδιοίκηση και όχι ως εκπρόσωποι του κλάδου. Από δω πηγάζει και η άρνησή τους, που είναι και άρνηση της διοίκησης, να μην ενημερώνονται οι ΕΛΜΕ για τα θέματα των εκπαιδευτικών που συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ. Τα θέματα αυτά επιδιώκουν να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι με αποκλειστικό όφελος το παραταξιακό συμφέρον και όχι το εκπαιδευτικό όφελος, να λειτουργούν προάγοντας την πελατειακή πρακτική και όχι τα κριτήρια της διαφάνειας της αντικειμενικότητας και της δικαιοκρισίας. Τα κριτήρια αυτά όμως αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτες αρχές, την υλοποίηση των οποίων διεκδικούμε  από τις διοικήσεις και δηλώνουμε  ότι δεν θα «χαριστούμε» σε κανέναν και  σε καμία ΔΑΚΕ που θα σταθεί εμπόδιο στην κατοχύρωσή τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*