ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου,

μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ,

εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Με μια αξιοθρήνητη –δηλωτική προθέσεων και επιδιώξεων– «αναδίπλωση» οι παρατάξεις ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ[ΚΚΕ] και ΣΕΚ[ΣΥΡΙΖΑ] εξ’ αρχής και ΔΑΚΕ στη συνέχεια υπαναχώρησαν από την αρχική τους δέσμευση για απεργία από τις 14/5 [πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στα γενικά λύκεια], σαν απάντηση-κλιμάκωση των αγώνων του κλάδου μας τόσο ενάντια στη γενική επίθεση που δέχεται ο λαός μας από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, όσο και στην επίθεση ενάντια στον εκπαιδευτικό και το δημόσιο σχολείο μέσω του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΠΘ.

  • Ο ένας [η ΕΣΑΚ] γιατί θέλει να υποτάξει το εκπαιδευτικό κίνημα στους κομματικούς σχεδιασμούς του ΚΚΕ, περιφρονώντας βαθύτατα και φοβούμενος στην ουσία τη δυναμική των πραγματικών αγώνων, έχοντας ταυτόχρονα μια συντηρητική άποψη -που έρχεται από παλιά- ενάντια στην απεργία στις εξετάσεις [βλ. και τη σκληρή εναντίωση του ΚΚΕ στη νικηφόρα 37ήμερη απεργία της ΟΛΜΕ το 1988, που πραγματοποιήθηκε κόντρα στη θέληση της τότε ηγεσίας της, ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ].
  • Ο δεύτερος [ΣΥΡΙΖΑ] γιατί σέρνεται πίσω από την ουρά των συμβιβασμένων-ξεπουλημένων ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, εκφράζοντας ηττοπαθείς απόψεις σε όλα τα επίπεδα και παραίτηση από κάθε προοπτική παρατεταμένων σκληρών νικηφόρων αγώνων και συγκρούσεων. Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους τους αγωνιστές της αριστεράς ότι τα παχιά λόγια και οι «εξεγερτικές» κορώνες των κάθε απόχρωσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σταματούν εκεί που αρχίζουν οι προοπτικές πραγματικών μαζικών παρατεταμένων κινητοποιήσεων. Γιατί, όπως σοφά λένε και οι κλασικοί, η πράξη είναι το αλάθητο κριτήριο της αλήθειας…
  • Ο τρίτος [ΔΑΚΕ] γιατί –λόγω ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης και σύνθεσης– ούτε θέλει ούτε αντέχει το βάρος μιας αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που και η ΝΔ στηρίζει. Έτσι, ενώ κατ’ αρχήν τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, στη συνέχεια σύρθηκε πίσω από την πρόταση των 2 παρατάξεων της ρεφορμιστικής αριστεράς.
  • Όσο για την ΠΑΣΚ, που -συνεχίζοντας στο θλιβερό ρόλο της φιλοκυβερνητικής παραφυάδας, δεν έχει τολμήσει να βγάλει ούτε μια δημόσια ανακοίνωση διαφοροποίησης από τον αντιλαϊκό ορυμαγδό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- δεν αξίζει να αφιερώσουμε ούτε μια αράδα! Άβουλοι και μοιραίοι, πρόσωπα που τα προσπερνά το κίνημα και η ιστορία…

 

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ καταθέσαμε με υπευθυνότητα την πρότασή μας εδώ και καιρό, για απεργία στις 14 και 17 Μάη, νέες γενικές συνελεύσεις στις 17/5 και ΓΣ Προέδρων στις 18/5, για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σ’ όλη την διάρκεια των εξετάσεων. Ταυτόχρονα [βλ. πρότασή μας από 14/4] καλούσαμε σε συστράτευση όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το ξεδίπλωμα ενός σοβαρού συντονισμένου και παρατεταμένου αγώνα για την ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Αυτή εξακολουθεί να είναι η πρότασή μας προς τις ΓΣ του κλάδου [6/5] και τη ΓΣ Προέδρων [7/5].

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις και να την υπερψηφίσουν, δίνοντας δυνατό ράπισμα σ’ όσους ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ηγηθούν ή να συμμετάσχουν σ’ έναν τέτοιο αγώνα.

 

ΑΘΗΝΑ, 28 ΑΠΡΙΛΗ 2010-04-28

6974438720, agelikifatourou@gmail.com