Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας: «Ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών στο οικόπεδο Κόκκερελ, Αγ.Αναργύρων και Λυδίας»

Προς:

Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Σπυροπούλου

Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως κ. Δωρή Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως & Πολεοδομίας κ. Μπασιά Γ.Γ. Δήμου Αθηναίων κ. Λιβάνιο

Κοινοποιήσεις: Δήμαρχο κ. Καμίνη

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέη Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παπαχελά Πρόεδρο 6ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Βασιλείου

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ης δημοτικής κοινότητας

Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής κ. Κουμέντο

Τα σχολεία του συγκροτήματος Βελβενδούς 47 στην Κυψέλη (30 Γυμνάσιο, 30 Λύκειο, 39 Γυμνάσιο, 39 Λύκειο) εξακολουθούν να λειτουργούν με το απαράδεκτο καθεστώς της διπλοβάρδιας, με «προσωρινές» αυθαίρετες παρεμβάσεις, με στρίμωγμα καθηγητών και των μαθητών 4 σχολείων σε αίθουσες χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες, χωρίς κατάλληλο αερισμό και φωτισμό, χρήση του γυμναστηρίου και των υπογείων ως αιθουσών διδασκαλίας, έλλειψη τουαλετών κ.α.

Εδώ και 20 χρόνια παλεύουμε για την αποσυμφόρηση του συγκροτήματος με την ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών στο οικόπεδο Κόκκερελ, Αγ.Αναργύρων και Λυδίας. Κρίθηκε κατάλληλο για σχολικός χώρος αρχικά το 1994, ομόφωνα από αρμόδια επιτροπή. Δεύτερη φορά κρίθηκε κατάλληλο το 2001 (20/3) και από δεύτερη επιτροπή και από όλες τις επόμενες. Στις 26/11/2001 με το αριθμ. ΕΓ32-Τ1/22756 έγγραφο του ΟΣΚ στα σχολεία ανακοινώθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση της παραπάνω έκτασης (2.956τμ) για την ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών.

Παρόλα αυτά αντιμετωπίσαμε τον εμπαιγμό από την μεριά των κυβερνήσεων και της Αυτοδιοίκησης. Η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή Φορέων «Ένα σχολείο για την Κυψέλη» που αποτελείται από τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων, την Ένωση Γονέων του 6ου Διαμ/τος, τα μαθητικά συμβούλια, και συνταξιούχους καθηγητές των 4 σχολείων του σχολικού συγκροτήματος Βελβενδούς 47. Μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις της Επιτροπής και με την αρωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων (σχετική απόφαση αρ. 1514/22-12-2011), ομόφωνα η Βουλή προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η ανέγερση του σχολικού κτηρίου στην έκταση μεταξύ των οδών Αγίων Αναργύρων, Κόκκερελ και Λυδίας.

Τώρα πια δεν υπάρχουν «γραφειοκρατικές» δικαιολογίες για να καταχρώνται το οικόπεδο οι καταπατητές. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων στις 11/5/09 εγκρίθηκαν τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και οι όροι δόμησης για την ανέγερση του σχολείου και τώρα σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του στις 22-12-2011 μπορεί να προχωρήσει στην ανάθεση τεχνικογεωλογικής μελέτης καταλληλότητας & εδαφοτεχνικής μελέτης ευστάθειας πρανών που απαιτείται.

Καλούμε τις αρμόδιες αντιδημάρχους Σπυροπούλου και Δωρή, τον ΓΓ του Δήμου Αθηναίων Λιβάνιο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μην χρονοτριβούν και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ταχεία ανέγερση του διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για ανθρώπινα σχολικά κτήρια και συνθήκες για τα παιδιά της Κυψέλης. Μιας περιοχής που μαστίζεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και που τα σχολεία της, εκτός από την υποχρηματοδότηση-ειδικά της δευτεροβάθμιας εκπ/σης- αντιμετωπίζουν έντονα στεγαστικά & κτηριακά προβλήματα

Θεωρούμε ότι η στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά υποχρέωση τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΘΗΝΑ 20/06/2012

Για το ΔΣ

Ο Γραμματέας

Θ. Καραμπέτσος

Γ’ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2102012013,

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*