ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: “Βλέπουμε με αγωνία ότι τη μεγάλη αδράνεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ…”

Βλέπουμε με αγωνία, από τις πλαγιές της 50χρονης πια καρκινογόνας χωματερής, ότι η μεγάλη αδράνεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, κρυμμένη πίσω από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, έχει επηρεάσει αρνητικά τις διεκδικήσεις του κλάδου ενώ είναι σε εξέλιξη πολλά σοβαρά και γνωστά θέματα.
Αρχικά, για τις τοποθετήσεις, που προχωρούν, επιβάλλεται να παρεμβαίνουμε ουσιαστικά κι αποτελεσματικά στα ΠΥΣΔΕ. Επιβάλλεται να ακολουθηθεί η πάγια τακτική όλων των προηγούμενων χρόνων σε αρκετά ΠΥΣΔΕ σχετικά με τις οργανικές θέσεις και τις υπεραριθμίες. Έχει ως βάση την σταθερή θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για απόδοση οργανικής, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μια Διεύθυνση σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση τμημάτων με ανώτατο όριο τους 25 μαθητές. Aυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές τραγικές συνθήκες με μισθούς εξαθλίωσης και σχολεία δίχως ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση για τους τελευταίους 6 μήνες, με το φόβο της επερχόμενης αξιολόγησης, με αυθαίρετες αλλαγές σε ωράριο μαθημάτων, αναλυτικό πρόγραμμα κι αναθέσεις και όταν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται με 150000 απολύσεις κι οι εκπαιδευτικοί με τοποθέτηση σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, με αυθαίρετες ή νομότυπες αποφάσεις της Διοίκησης.
 
Επίσης, χρειάζεται να γίνεται σαφές στους Δ/ντες εκπαίδευσης και στο Υπουργείο ότι οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών αποτελούν προνομιακή πολιτική επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν αποτελούν, δηλαδή, τυπικές υπηρεσιακές μεταβολές στη βάση των κενών που επεξεργάζονται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το αποτέλεσμα αυτής της προκλητικής, ανερμάτιστης και ρουσφετολογικής πολιτικής είναι να εμφανίζεται ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που παραμένει στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ, δηλαδή, χωρίς οργανική θέση σε κάποια σχολική μονάδα.
 
Έπειτα, οφείλουμε να διατυπώσουμε τις θέσεις μας για τα νέα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου που αναλαμβάνουν στις 15 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι θα είναι 3μελή τόσο τα α/βάθμια όσο και τα β/βάθμια με 2 δικαστικούς και 1 Διευθυντή εκπαίδευσης. Πώς θα μας κρίνουν ειδικά οι 2 δικαστικοί, αλλά και ο Διευθυντής; Αδέκαστα; Δίκαια; Ανεξέλεγκτα; Αυθαίρετα; Άσχετα;
Δεν πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα, που είναι και προεκλογική περίοδος, την αυτονόητη συμμετοχή των αιρετών μας στα συμβούλια αυτά; Μπορεί, ίσως, να έγινε ορθά ο διαχωρισμός των υπηρεσιακών και των πειθαρχικών συμβουλίων, αλλά κι αν είναι έτσι, πρέπει να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η λειτουργία των πειθαρχικών σε μια τέτοια περίοδο που ήδη ο αυταρχισμός κι η αυθαιρεσία της διοίκησης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θυμίζουμε ενδεικτικά τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων και ολόκληρων συλλόγων διδασκόντων και την τρομοκρατία με την παρουσία των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης σε διάφορα σχολεία.
Επαναφέρουμε, τέλος, το θέμα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΛΜΕ  για τις αρχές του φθινοπώρου του 2012 για να μη χαθεί ακόμη μια χρονιά αγώνων. Με βάση τις αποφάσεις της 6ης ΓΣ της ΕΛΜΕ είναι ανάγκη να προχωρήσει ο κλάδος σε έκτακτο συνέδριο ώστε να εκλεγεί νέο ΔΣ. Έτσι, θα αποτυπωθούν οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των παρατάξεων, μετά τις  εκλογές στις ΕΛΜΕ το χειμώνα του 2011-2012. Αυτή η αλλαγή θα δώσει νέα αγωνιστική ώθηση στον κλάδο, αλλά και στις άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου ώστε να έχουμε αποτελεσματικότητα στις διεκδικήσεις μας και στην προστασία των αυτονόητων δικαιωμάτων μας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους.
Εννοείται ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε άμεσα, μετά τις εκλογές, σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου για να οργανώσουμε τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων μας.

 
Άνω Λιόσια, 6/6/12,
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*