Αγων. Παρέμβαση Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. μίλησαν! Με τη γνωστή τους θρασυδειλία συκοφαντούν την Αγων. Παρέμβαση!

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κλάδο για τη στάση των μελών της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με αφορμή το λιβελογράφημα που εξέδωσαν εναντίον της Αγωνιστικής Παρέμβάσης και κατά του προέδρου της  Ε΄ ΕΛΜΕ το οποίο είναι γεμάτο εμπαθείς χαρακτηρισμούς και όλο ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τα δύο μέλη της ΔΑΚΕ του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με ανακοίνωση τους επέλεξαν όχι να απαντήσουν στην καταγγελία που διατυπώσαμε, όπως όφειλαν να κάνουν, εάν είχαν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, αλλά να βάλουν στο στόχαστρο την Αγωνιστική Παρέμβαση και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Επιδιώκοντας να μην συζητηθεί στα Δ.Σ. των  ΕΛΜΕ η αντικαταστατική συμπεριφορά που επέδειξε ο ένας από τους δύο, όταν πρόβαλε τις θέσεις της ΔΑΚΕ και όχι τις αποφάσεις των τεσσάρων ΕΛΜΕ στη συνάντηση που έγινε στις 30. 5.,  με την Δ/νση  Β/θμιας Εκ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συνεδρίασε από την εκλογή του μέχρι σήμερα 12 φορές, συζήτησε και πήρε αποφάσεις για   περίπου 60 θέματα. Τα δύο μέλη της ΔΑΚΕ δεν συνέβαλαν στην υλοποίηση καμίας απόφασης, δεν στήριξαν καμία απόφαση της ΕΛΜΕ, ούτε τις κοινές πρωτοβουλίες όλων των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίες φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ούτε το συνολικό πολύμορφο πρόγραμμα του δράσης του κλάδου, το οποίο η Έ΄ ΕΛΜΕ με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και ενημερώσεις οργάνωσε από κοινού με γονείς. Είναι βασική τους επιδίωξη η κομματική καταγραφή στο σωματείο και όχι η λειτουργία του που θα στηρίζεται σε κανόνες και αρχές που θα προάγουν την αγωνιστική ενότητα και την αναγκαία συνοχή του κλάδου, για αυτό και επιδιώκουν να μην έχει καμία δράση η ΕΛΜΕ. Αποτελεί όμως συνδικαλιστική κατάντια για εκπρόσωπους  παρατάξεων να συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι κόμματος που έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να καθορίζουν τη στάση τους  με βάση το προσωπικό τους όφελος λες και τα σωματεία είναι βουλή.

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ δεν συγκροτήθηκε στη βάση προγραμματικής συμφωνίας όπως πρότεινε η Αγωνιστική Παρέμβαση, αλλά στη βάση της πρότασης της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ. Τα γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαιώνουν το δίκαιο της πρότασής μας.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ.  όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην προβολή των προσωπικών τους απόψεων, αντί των αποφάσεων του κλάδου και της ΕΛΜΕ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: η καταγγελία του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Λυκείου Σταυρούπολης κατά του αιρετού και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ που δεν  υλοποίησε την απόφαση του συλλόγου τους στην επιλογή των υποδιευθυντών, η αντικαταστατική ενημέρωση του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ είναι γνωστή στους συναδέλφους του 1ου Γυμνάσιο Μενεμένης για πρόβλημα του σχολείου, όχι όπως αποφάσισε το Δ.Σ. για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά στη βάση των προσωπικών του απόψεων.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ διακρίθηκαν  για την  αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά τους και για την έλλειψη της απαραίτητης συνδικαλιστικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τα μέλη ενός  Δ.Σ. που προτάσσουν το συμφέρον του κλάδου, αντί της παράταξής τους. Αυτό επιβεβαιώνουν γεγονότα όπως: η μη παράδοση του mail της ΕΛΜΕ από τον προηγούμενο πρόεδρο στο σημερινό, η άρνηση  να υλοποιήσει ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ την μεγάλη εκκρεμότητα της πληρωμής των συνδρομών μέσω μισθολογικών καταστάσεων, που ήταν στις υποχρεώσεις του, η παράδοση μιας ΕΛΜΕ εγκαταλελειμμένης με  κομμένο τηλέφωνο και με χρέη 330 Ευρώ για τηλ, 200 Ευρώ στο διελμικό, χωρίς υπολογιστή κ.α.

Η στήριξη που παρείχε η ΕΣΑΚ δια της  υπερψήφισης της ΔΑΚΕ για την αντιπροεδρία, αλλά και δια  της μη ψήφισης της Αγωνιστικής Παρέμβασης στη θέση  του προέδρου, συνέβαλε σε αυτή την κατάσταση. Η αποθράσυνση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ δεν έχει σύγκριση.

 Όλα αυτά που γράφονται περί «θαψίματος κάθε αντίθετης  φωνής» στην ΕΛΜΕ, ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ τρομοκρατούνται από τον πρόεδρο για να μην μιλήσουν στις συνεδριάσεις αποτελούν παραπληροφόρηση. Η ΔΑΚΕ  στην ΕΛΜΕ δεν είναι «η  αντίθετη φωνή»!!!, όπως η ίδια παρουσιάζεται, αλλά επί της ουσίας είναι η άφωνη παράταξη, αφού στα 60 θέματα που συζητήθηκαν στις  συνεδριάσεις της ΕΛΜΕ μόνο μία φορά κατέθεσε γραπτή πρόταση, όταν η Παρέμβαση κατέθετε προτάσεις κάθε φορά.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό  περί κλίματος τρομοκρατίας στην ΕΛΜΕ συνιστά  αθλιότητα και εσκεμμένο ψέμα και προφανώς έχει σχέση με την απώλεια  της πλειοψηφίας από τη ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ. Οι  συντάκτες της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ με πανομοιότυπο, κακόβουλο και άκρως συκοφαντικό τρόπο τοποθετούνται σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ. Ο ένας από τους δύο κάθε φορά αποχωρεί από την ΕΛΜΕ μετά από ένα παραλήρημα εναντίον της Αγωνιστικής Παρέμβασης, των μελών της  και του προέδρου της ΕΛΜΕ, αλλά και όλης της αριστεράς. Προφανώς δεν έχει πλέον την μαρτυρία του ανίδεου, όπως του αναγνωρίσαμε στην αρχή, όταν μετά από μία συνεδρίαση αποχώρησε, καταθέτοντας στα πρακτικά  αίτηση εξουσιοδότησης να ψηφίζει για αυτόν ο έτερος της ΔΑΚΕ.  Ο άλλος από τους δύο αναλαμβάνει την υπεράσπιση του παραληρήματος, εκτοξεύοντας και ο ίδιος συκοφαντικές απειλές, ενώ  έφτασε και στο σημείο να απειλήσει την σωματική ακεραιότητα του πρόεδρου της ΕΛΜΕ. Ο ρόλος των μελών της ΔΑΚΕ είναι διαλυτικός για συγκροτημένο όργανο για αυτό και σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις αρνούνται κατηγορηματικά να συζητήσουμε την ουσιαστική λειτουργία της ΕΛΜΕ.

Σχετικά με την ηθική συνδικαλιστική συμπεριφορά που επιδιώκουν να διαπνέει την ανακοίνωσή τους και τα μαθήματα συνδικαλιστικού ευπρεπισμού που προβάλλουν είναι βαθύτατα προκλητικοί. Η συνδικαλιστική ηθική είναι συγκεκριμένη και ισχύει για όλους μας και επιβεβαιώνεται καθημερινά από την ανιδιοτελή προσφορά για τον κλάδο και το δημόσιο σχολείο. Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. και στο ΠΥΣΔΕ συγκάλυψαν τις παράτυπες αποσπάσεις στα γραφεία πέρσι γιατί είχαν  προσωπικό και παραταξιακό όφελος, ενώ  όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ενημέρωσαν τον κλάδο για κανένα ζήτημα που συζητήθηκε στο ΠΥΣΔΕ και πάρθηκαν αποφάσεις ενάντια στα εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματά μας.

 Η Αγωνιστική Παρέμβαση, τα μέλη, οι φίλοι και όλο το δυναμικό που μας στηρίζει, αλλά και όλοι οι συνάδελφοι που υποστηρίζουμε την αυτόνομη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, πέρα και έξω από τις παγιωμένες και κατεστημένες αντιλήψεις που θέλουν τα κόμματα εξουσίας, που εναντιωνόμαστε στους  κάθε φορά εντολοδόχους τους, οι οποίοι επιδιώκουν να ποδηγετούν τα συνδικάτα για τους δικούς τους σκοπούς και επιδιώξεις, καλούμαστε να απομονώσουμε  τις απαράδεκτες πρακτικές των μελών του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ και να συνεχίσουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*