Καταγγελία Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για διεθύντρια

Στις 5|4/2012 το Προεδρείο του ΔΣ. της Γ΄ἘΛΜΕ Αθήνας επισκέφτηκε ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων που υπηρετούν στο 30o Γυμνάσιο Αθήνας την Διευθύντρια του σχολείου κ. Μελιτζανη, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων αλλά και του ρόλου και της αποστολής που έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα στο συγκεκριμένο τομέα, με γνώμονα πάντα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα εκθέσαμε στη Διευθύντρια δύο θέματα για τα οποία είχαν διατυπωθεί οι καταγγελίες, και της ζητήσαμε να παραθέσει τη δική της άποψη.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την ενεργεία της να καλέσει την αστυνομία στο σχολείο για να συλλάβει δύο μαθήτριες άλλου σχολείου που είχαν εισέλθει στο προαύλιο να συναντήσουν συμμαθήτριες τους. Οι μαθήτριες συνελήφθησαν από την ομάδα Δίας της αστυνομίας στο γραφείο της Διευθύντριας και χωρίς να ειδοποιηθούν οι γονείς τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, απ’ όπου τις παρέλαβαν οι κηδεμόνες τους.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την καταγγελία συναδέλφου ότι η Διευθύντρια και ενώ είχε ξεκινήσει το μάθημα της η συνάδελφος, εισήλθε στην τάξη της αναιτιολόγητα και παρέμεινε καθ όλη τη διάρκεια του μαθήματος παρακολουθώντας τη διδασκαλία της καθηγήτριας  χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση μαζί της,  πράξη  που τη θεωρούμε πρωτοφανή και που παραπέμπει στον αλήστου μνήμης επιθεωρητισμό.

 Παρά  τις επίμονα προσπάθειες των μελών του Προεδρείου της Γ’ ΕΛΜΕ να γίνει διάλογος, για να εκθέσει τη δική της εκδοχή για τα παραπάνω  αναφερόμενα συμβάντα, και παρά την επισήμανσή μας για το ρόλο του σωματείου δηλαδή ότι δεν είναι διοικητικός ή δικαστικός, ή κ. Μελιτζανη αρνήθηκε τον οποιονδήποτε διάλογο μαζί μας και μας ζήτησε να της υποβάλουμε τα αιτήματα μας «γραπτώς».

Κατόπιν όλων αυτών καταγγέλλουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα σαν απαράδεκτη τη στάση της κ. Μελιτζανη που δεν αρμόζει σε εκπαιδευτικό λειτουργό. Η δε απαξιωτική της στάση απέναντι στο συνδικαλιστικό της φορέα και η αξίωση της για μετατροπή της λειτουργίας του σε διοικητική, δείχνει ότι διαπνέεται από αυταρχισμό, στον οποίο όλοι μας θέλει να υποταχθούμε, και τον οποίο άλλωστε  έχει επιλέξει ως τρόπο άσκησης της «εξουσίας» της στο σχολείο που υπηρετεί. Το γεγονός αυτό συνάδει και με τις συχνές δηλώσεις της για την αξιολόγηση την οποία ανυπομονεί όπως φαίνεται να εφαρμόσει σε βάρος συναδέλφων.

Επειδή με τις πολιτικές  που εξυφαίνονται και υλοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας και ιδιαίτερα με το μεγάλο ζήτημα της αξιολόγησης θα αυξηθούν τα κρούσματα αυταρχισμού στα σχολεία, καλούμε τους συναδέλφους να επαγρυπνούν, και μέσα από τα συλλογικά μας όργανα να αντιστέκονται  σε οποιαδήποτε προσπάθεια  καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της παιδαγωγικής μας ελευθερίας, αλλά και της αξιοπρέπειας μας.

17 ΜΑΪΟΥ 2012

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας

Μπάμπης Κόκλας                                                           Θανάσης Καραμπέτσος

Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, Ταΰγετου 60, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ-ΦΑΞ 21Ο-2Ο12Ο13

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*