Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης: Για τη συνάντηση των ΔΣ της Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ με το διευθυντή Β’βάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης και το ΠΥΣΔΕ

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και με τα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΔΕ και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης ,την Τετάρτη 30/5, στα γραφεία της Δ/θμιας Εκπ/σης. Έθεσαν μια σειρά ζητήματα της περιόδου για τα οποία οφείλουμε  να  ενημερώσουμε  τους συναδέλφους.

Τα μέλη των Δ.Σ. τοποθετήθηκαν στη βάση των αποφάσεων των Δ.Σ., όπως περιγράφονται στις ανακοινώσεις που έχουν αποσταλεί στα σχολεία και τις οποίες έθεσαν και γραπτώς στη διοίκηση ζητώντας, παράλληλα, να αποσταλούν και προς το υπουργείο.

Αποσπάσεις
Ζητήθηκε να υπολογισθούν τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά  έγκαιρα. Πάνω στη βάση των προτάσεων του κλάδου ο υπολογισμός να γίνει με 25 παιδιά ανά τμήμα και με υπολογισμένες αριθμητικά τις υπηρεσιακές μεταβολές που προέρχονται από συνταξιοδοτήσεις, άδειες εκπαιδευτικές, κυήσεις, ανατροφής τέκνων κ.ά., αποσπάσεις στα γραφεία και σε άλλους φορείς, ώστε με το ξεκίνημα της χρονιάς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά. Ακόμη ζητήθηκε οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια να γίνουν με βάση το ωράριο εργασίας της δευτεροβάθμιας και υποδείχθηκε συγκεκριμένος τρόπος.

Οργανικές θέσεις
Ζητήθηκε να τοποθετούνται όλοι οι συνάδελφοι σε οργανικές θέσεις και να μην τίθεται κανείς στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και υποδείχθηκε συγκεκριμένος τρόπος. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σαφείς προθέσεις για «νέα ήθη» στο καθεστώς των απολύσεων και της εφεδρείας η οργανικότητα θεωρείται ότι διασφαλίζει τις θέσεις των συναδέλφων.

Για την ενημέρωση των Δ.Σ. των θεμάτων που συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ
Ζητήθηκε να έχουμε ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ, ώστε να προγραμματίζουμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στη διοίκηση για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και έχουν σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τα προβλήματα των σχολείων και των συναδέλφων.

Επιτροπές εξετάσεων
Ζητήθηκε να τηρούνται κανόνες διαφάνειας  και να δημοσιοποιηθούν οι πάσης φύσης επιτροπές των εξετάσεων, οι Λυκειακές Επιτροπές, οι Επιτροπές του βαθμολογικού κέντρου, η Επιτροπή εξέτασης υποψηφίων ΤΕΦΑΑ. Μέσω της κοινοποίησης να δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί  η υπόσχεση της διοίκησης για ανανέωση των επιτροπών.

Ακόμη τέθηκαν επιμέρους θέματα όπως: πληρωμής δεδουλευμένων, αναθέσεις ΕΕΕΕΚ, να μην προβεί η διοίκηση σε προτάσεις κλεισίματος σχολείων, κ.ά.

Η διοίκηση και τα άλλα μέλη του ΠΥΣΔΕ απάντησαν γενικά, απέφυγαν τις δεσμεύσεις και εξέφρασαν τη διάθεση να βλέπουν τα ζητήματα όταν συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα.

  • Για τον υπολογισμό των κενών στη βάση των 25 παιδιών προβλήθηκε  η αιτιολογία της έλλειψης αιθουσών, καθώς και ότι τα κενά δίνονται από τους Διευθυντές των σχολείων.
  • Για τα κενά των αποσπάσεων που δίνονται στο υπουργείο ότι παίρνεται υπόψη η κατάσταση που επικρατεί το Σεπτέμβριο και ότι κάθε χρόνο ζητούνται περισσότερα..
  • Για τις αποσπάσεις στην πρωτοβάθμια και ο τρόπος που θα γίνουν να διασφαλίζει το ωράριο των συναδέλφων  θα εξεταστεί την περίοδο που γίνονται.
  • Για τις οργανικές θέσεις θα συζητήσουν το θέμα  στο ΠΥΣΔΕ και θα εξετάσουν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ.
  • Για την κοινοποίηση στα Δ.Σ. της ημερήσια διάταξης των ΠΥΣΔΕ παραπέμφθηκε  να αποφασίσει το ΠΥΣΔΕ!
  • Για τις Επιτροπές των εξετάσεων διαβεβαιώθηκε ότι θα δημοσιοποιηθούν στον κλάδο.
  • Για το κλείσιμο σχολείων ειπώθηκε ότι δεν θα γίνει καμία πρόταση από τη διοίκηση.

Εκτιμάμε ότι η διοίκηση σκόπιμα αποφεύγει να πάρει συγκεκριμένες θέσεις στη βάση των προτάσεων των ΕΛΜΕ, παρά το ότι είχε όλο το περιθώριο να μελετήσει τις προτάσεις μας, τις οποίες έγκαιρα και  σε ένα μεγάλο μέρος κατατέθηκαν στη συνάντηση που έγινε  με το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ από τις 5/4. Οι διαβεβαιώσεις ότι θα ξανασυζητηθούν και από το ΠΥΣΔΕ παραπέμπει στην υιοθέτηση λύσεων για τις  υπηρεσιακές μεταβολές στο πνεύμα του υπουργείου, η στάση του οποίου επιβεβαιωμένα πλέον λειτουργεί σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την κατοχύρωση και τη διεύρυνση μιας σειράς εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και μπροστά στο φάσμα  της αγωνίας και της ανασφάλειας  που εντείνεται για εκατοντάδες συναδέλφους δεν πρέπει να  αφήσουμε τα ζητήματα, αλλά  αγωνιστικά να συνεχίσουμε και  να απαιτήσουμε λύσεις στη βάση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων και προς όφελος του δημόσιου σχολείου και της ουσιαστικής λειτουργίας του.

Καλούμε τα Δ.Σ. να οργανώσουν τη νέα συνάντηση που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 5.6 και αφορά όλα τα παραπάνω ζητήματα, με την περιφερειακή Διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή και συναδέλφων.

Σχετικά με την παραφωνία που εκδηλώθηκε στη συνάντηση από  το μέλος του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ που ανήκει στη ΔΑΚΕ, που επέλεξε να τοποθετηθεί υπερασπιζόμενος τις παραταξιακές του απόψεις, αντί των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και  επιτιθέμενος  με αχαρακτήριστο τρόπο εναντίον του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ και της Αγωνιστικής Παρέμβασης, έχουμε να επισημάνουμε:

Το αντιαριστερό και απαξιωτικό ντελίριο που επιδίδεται σε κάθε συνάντηση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ το συγκεκριμένο μέλος της ΔΑΚΕ επιτιθέμενος κατά της παράταξής μας, του προέδρου της ΕΛΜΕ, μελών της Αγωνιστικής Παρέμβασης και άλλων αριστερών μελών  του Δ.Σ. είναι υπόθεση της Ε΄ ΕΛΜΕ. Οι αντικαταστατικές, όμως, ενέργειες της διαστρέβλωσης, αντί της υπεράσπισης,  και της υπονόμευσης και συκοφάντησης  των κοινών αποφάσεων των τεσσάρων ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και μάλιστα μπροστά στη Διοίκηση, από την οποία και διεκδικούμε  την υιοθέτηση των προτάσεων μας, αφορούν όλον τον κλάδο και τα Δ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*