Όλα θυσία για μια χούφτα ψήφους;

Του Θανάση Τσιριγώτη

Salus populi suprema lex (Η σωτηρία του λαού ύψιστος νόμος)

Ανατρίχιασαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιμένουν να θυμούνται και να σκέφτονται, όταν άκουσαν ότι ο Τσίπρας πρότεινε τον Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Διότι ο Γ. Αρσένης, επονομαζόμενος και στρατηγός, μάτωσε την παιδεία στη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997 και απείλησε να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους στο ματωμένο ΑΣΕΠ το 1998.O Γ. Αρσένης, εκλεκτός σε διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΟΟΣΑ), αποτυχημένος το 1985 στο κόμμα του (Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα). Αποτυχημένος υποψήφιος το 1996 (μαζί με τον… Άκη) στην ηγεσία του ΠΑΣOK, βρέθηκε μετωπικά απέναντί μας. Στήνοντας παρακρατικούς μηχανισμούς, εχθρικός, τρομοκρατικός.

Έτσι τους παλιούς μου φίλους καλώ «με φοβέρες και μ’ αίματα», για να μη γίνουμε αμνήμονες και επιλήσμονες.

Διότι καλά τα διαφημιστικά τρικ και οι οικογενειακές ρεβεράντζες, αλλά… τον Αρσένη συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση; Και αν ο Τσίπρας ήταν μικρός ως φοιτητής και δεν θυμάται, εσείς πάθατε «πολιτικό αλτσχάιμερ»;

Όλα στο βωμό των κάλπικων εκλογικών σκοπιμοτήτων.
Όλα θυσία για μια χούφτα ψήφους;
Όλα υποταγμένα στο δρόμο προς τή Βουλή;

Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ, άμμος στα γρανάζια της εξουσίας, σταθερά κεριά στο βαθύ σκότος, ακλόνητοι στην πλημμυρίδα της επέλασης καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να φυλάξουμε Θερμοπύλες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*