Ανεξάρτητος Συνδυασμός – Εκπαιδευτική Παρέμβαση Ημαθίας: Τα αυτοκόλλητα και ο ταχυδρόμος! Σχόλια για τις πανελλαδικές εξετάσεις

 

Τα απόνερα των μνημονιακών περικοπών στην παιδεία «λέρωσαν» και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και δε μιλάμε για τις, ήδη από πέρσι, μειωμένες αποζημιώσεις των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών (επιτηρητών, βαθμολογητών κ.τ.λ.), αλλά για υλικά και διαδικασίες διεξαγωγής και περαίωσής τους. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έχουμε τα εξής δυο «κρούσματα»:

1ο. Τα τετράδια έχουν καλό μεν στην υφή, αλλά πολύ λεπτό και προβληματικό στην απορρόφηση- αποτύπωση της μελάνης  εξώφυλλο! Συνέπεια; Να κινδυνεύουν με αποκάλυψη στοιχεία των υποψηφίων και η μυστικότητα-ανωνυμία να πάει περίπατο. Για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος οι επιτηρητές πήραν εντολή να κολλούν διπλά, μέσα- έξω, αυτοκόλλητα. Άραγε το κόστος των διπλάσιων αυτοκόλλητων, μαζί με τον χρόνο και τον κόπο των επιτηρητών, είναι μικρότερο, ίσο ή μεγαλύτερο από το κόστος ποιοτικότερων τετραδίων;

2ο. Φέτος, προφανώς για οικονομία, άλλαξε ο τρόπος μεταφοράς των γραπτών απ’ τα εξεταστικά στα βαθμολογικά κέντρα. Τη μεταφορά ανέλαβε ιδιωτική (;) υπηρεσία ταχυδρομείου (πόρτα-πόρτα) ή κάτι τέτοιο, περίπου. Συνέπεια; Τουλάχιστον στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας κάποια, άγνωστο πόσα και ποια, βαθμολογικά κέντρα να μην πάρουν έγκαιρα τα γραπτά, ώστε να γίνει η απαιτούμενη (και απαραίτητη) πειραματική βαθμολόγηση.

Ας ελπίσουμε αυτά να είναι όχι τα πρώτα, αλλά τα μόνα κρούσματα και οι μαθητές μας να μην ταλαιπωρηθούν άλλο. Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν την πρώτη μέρα με την προσπάθεια να γράψουν περίληψη σ’ ένα «απερίληπτο», κύριοι της ΠΕΦ, κείμενο!

  http://anexartitosima.wordpress.com


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*