ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνδικαλιστή οικοδόμο Ν. Κατσίφη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στο συνδικαλιστή οικοδόμο Νίκο Κατσίφη, που συνέλαβε αναίτια και προκλητικότατα η Ασφάλεια και δικάζεται εξ αναβολής την Τρίτη 22 Μαΐου.
Καταγγέλλουμε την πολιτική-τρομοκρατική σύλληψη την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, που έγινε έξω από το σπίτι του, από άνδρες της Ασφάλειας. Η κατηγορία ήταν η συμμετοχή του σε επεισόδιο υπεράσπισης μετανάστη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης, που έγινε στην Καλλιθέα στις 12 του μήνα, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.
Ο Νίκος Κατσίφης είναι γνωστός συνδικαλιστής κι αγωνιστής στην Καλλιθέα, επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και με συνεχή παρουσία στους αγώνες του εργατικού κινήματος. Η αστυνομική αυθαιρεσία ξεπερνάει κάθε όριο. Μόνο με την κατάθεση ενός αστυνομικού, συνέλαβαν τον Κατσίφη με τη διαδικασία του αυτόφωρου κι όχι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά την επόμενη μέρα, καταλογίζοντας του τέσσερις ανυπόστατες κατηγορίες.
Η μέρα όπου οποιοσδήποτε μη αρεστός στην εξουσία συλλαμβάνεται «επ’ αυτοφώρω» μόνο με την ύπαρξη μιας «μαρτυρίας» οργάνου της, φαίνεται πως έφτασε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ορισμένων. Τους συνδικαλιστές που συμμετέχουν στο κίνημα, τους σέρνουν στα δικαστήρια με χαλκευμένες κατηγορίες. Τους Χρυσαυγίτες που επιτίθενται με αλυσίδες και λοστούς δεν τους γνωρίζουν; Η στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί από την Κοινωνία.
Επιβάλλεται η άμεση απόσυρση των κατηγοριών και η απαλλαγή του Νίκου Κατσίφη και όλων των άλλων αγωνιστών και συνδικαλιστών που οι «Αρχές» επιδιώκουν να εμπλέξουν.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*