ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ

Μετά την άγρια περικοπή των εισοδημάτων μας, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με το φορομπηχτικό νόμο που θα ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη 15/4, η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας μας συνεχίζεται με την αντιασφαλιστική καταιγίδα, τα νομοσχέδια για την εκπαίδευση που οικοδομούν το φθηνό, ευέλικτο, ιδιωτικοποιημένο και πειθαρχημένο σχολείο της αγοράς [με την «αυτοαξιολόγηση» να λειτουργεί σαν «λαγός» για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού στη βάση των επιδόσεων των μαθητών, που θα οδηγήσει σε κλεισίματα σχολείων και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών], με διαφοροποιημένο πρόγραμμα στα πλαίσια του κακόφημου «Καλλικράτη», με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση της μονιμότητας των δημ. Υπαλλήλων [«οι αγορές» ζητούν την απόλυση άνω των 200.000 δημ. Υπαλλήλων!], με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού και μεροκάματου και όποιου άλλου δικαιώματος κερδήθηκε με αίμα και θυσίες τον εικοστό αιώνα.

Πρέπει και μπορούμε να τους πολεμήσουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδιά τους, που καταστρέφουν το λαό, μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΔΝΤ και ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, προς όφελος της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

Δια ταύτα, προκειμένου οι εργατικοί αγώνες να κλιμακωθούν, προτείναμε σήμερα Δευτέρα 12/4 σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και στις ΓΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης:

1] Συγκέντρωση – διαδήλωση στη Βουλή την Πέμπτη 15/4, 12μμ, ημέρα ψήφισης του φορομπηχτικού για τα λαϊκά στρώματα νόμου [με τρίωρη παναττική στάση εργασίας]

2] Καθολική-δυναμική συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 22ας Απριλίου

3] Συμμετοχή σε επαναλαμβανόμενα μεσημεριανά και απογευματινά εβδομαδιαία συλλαλητήρια

4] ΓΣ Προέδρων 22/4

5] 48ωρη Απεργία στο διάστημα από 3/5 –7/5

6] 24ωρη Απεργία στις 14 Μαϊου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, με αποφασιστική περιφρούρηση των εξεταστικών κέντρων από τις Απεργιακέ Επιτροπές των ΕΛΜΕ. Αν το ΥΠΕΠΘ αναβάλλει τις εξετάσεις, η απεργία μετατίθεται σε κάθε περίπτωση την 1η ημέρα διεξαγωγής τους.

7] Την ίδια μέρα νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ Προέδρων στις 15/5, προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων για όλο το διάστημα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

8] Η ΟΛΜΕ καλεί την ΑΔΕΔΥ, την ΔΟΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες δημόσιου, ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία την ίδια ημερομηνία και να συμπαραταχθούν με τον προσφορότερο τρόπο [ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου] σε όλο το διάστημα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Γιατί δεν εισηγούμεθα ένα στενό κλαδικό αγώνα, αλλά ευελπιστούμε να πυροδοτήσουμε ένα «ντόμινο» πανεργατικού ξεσηκωμού! Δεν παλεύουμε «για τον εαυτό μας και τα κεκτημένα μας», παλεύουμε για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές!

Καλούμε δημόσια και ιδιαίτερα τις παρατάξεις της Αριστεράς [την ΕΣΑΚ και τις ΣΕΚ], συναισθανόμενες την κρισιμότητα και την ιστορικότητα της περιόδου, να στηρίξουν το πρόγραμμα αυτό, ώστε να συμπαραταχθούμε σε έναν ενωτικό, αποφασιστικό και παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή του «προγράμματος σταθερότητας».

  • ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ Ο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕ, ΤΗΝ ΕΕ και ΤΟ ΝΑΤΟ

ΑΘΗΝΑ, 12/4/2010

6974438720, agelikifatourou@gmail.com