ΕΛΜΕ Ημαθίας: 800 ευρώ τα 28,5 μόρια για μια θέση διευθυντή…

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, έφθασε στα σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα, (Τρίτη 24 Απριλίου) έγγραφο με θέμα: Πιστοποιημένη Επιμόρφωση και Μοριοδότηση. Το έγγραφο αναφέρεται σε Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Υποστηρίζοντας το έργο των Εκπαιδευτικών στο Σύγχρονο σχολείο». Οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν, καταβάλλοντας 800 Ευρώ, θα πάρουν βεβαίωση Πιστοποίησης Επιμόρφωσης και Μοριοδότησης με 28,5 μόρια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάληψη θέσεων Διευθυντών και Υποδιευθυντών Σχολικών Συμβούλων και Προϊσταμένων. Το πρόγραμμα είναι σε συνεργασία και με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ θεωρεί το πρόγραμμα αυτό απαράδεκτο και απαιτεί την ανάκληση του. Καλεί ταυτόχρονα την ΟΛΜΕ να ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Α) Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο επιχειρηματικής και κερδοσκοπικής δράσης.

Β) Η ανέλιξη σε διευθυντικές θέσεις αποτελεί προνόμιο όσων οικονομικά μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της επιμόρφωσης. Η λογική του Υπουργείου είναι όσοι οικονομικά μπορούν, θα επιμορφώνονται και όσοι επιμορφώνονται, θα ανεβαίνουν ιεραρχικά.

Γ) Η ουσιαστική, επιστημονική επιμόρφωση, Πανεπιστημιακού επιπέδου, με εκπαιδευτικούς απαλλαγμένους από τα καθήκοντα τους, για όσο διάστημα διαρκεί η επιμόρφωση, πετάγεται στο κάλαθο των αχρήστων. Η επιμόρφωση πια είναι θέμα προσωπικής και οικονομικής δυνατότητας του κάθε εκπαιδευτικού. Αυτό συνδεδεμένο και με την προσπάθεια να επιβληθεί η αξιολόγηση, γίνεται φανερό ότι επιδίωξη των κυβερνόντων είναι η προσωπική και διαρκής προσπάθεια ατομικής επιμόρφωσης, ως στοιχείο αξιολόγησης.

ΒΕΡΟΙΑ 2-5-2012

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*