ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Μ. ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Καταγγέλουμε την απόφαση μετακίνησης και τοποθέτησης του μέλους του Δ.Σ. Κορωναίου Μελπομένης στο «Αρεταίειο». Η Μ.Κ. εργαζόμενη επί μια δεκαετία στο εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας κρίθηκε ότι εξυπηρετούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβασή της από ορισμένου χρόνου – έργου μετεξελίχθηκε σε αορίστου χρόνου.

Με τον τρόπο που έγινε η μετακίνηση – τοποθέτηση θεωρούμε ότι επιδιώκεται η παρακώλυση της συνδικαλιστικής της δράσης.Ενώ είχε λάβει από τους αρμόδιους, από το καλοκαίρι του 2009 τη διαβεβαίωση ότι θα παραμένει στη θέση της, εντελώς ξαφνικά στις 14-10-09 ανασύρεται από το Πρυτανικό Συμβούλιο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για τη μετακίνηση της Κορωναίου Μελπομένης, μέλους τότε της διοικούσας επιτροπής και σήμερα του Δ.Σ., στο «Αρεταίειο».

Η απόφαση ελήφθη την ίδια ημέρα που οι συμβασιούχοι και ο σύλλογος εκπροσωπούμενος από τη συνάδελφο Κορωναίου Μελπομένη και ως άμεσα ενδιαφερόμενοι οι συμβασιούχοι της Οδοντιατρικής, παρενέβησαν στο Πρυτανικό Συμβούλιο για να υπερασπίσουν τις συμβάσεις τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρούμε, ότι η απόφαση για την τοποθέτηση έχει στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των συμβασιούχων.

Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση της εργαζόμενης Μ.Κορωναίου στο «Αρεταίειο» και να παραμείνει στο εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, στην προηγούμενη θέση της.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
ΑΘΗΝΑ
18/3/2010
6974438720, www.paremvaseisde.org