Ψήφισμα των συλλόγων καθηγητών 6ου και 8ου ΓΕΛ Περιστερίου για τις συγχωνεύσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 6ΟΥ ΚΑΙ 8ΟΥ ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (101112/Δ4-30/1/2012) με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ σχολικού έτους 2012-2013»,είναι γνωστό ότι επιχειρείται να υλοποιηθεί η Β’ φάση των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων πανελλαδικά ,αλλά και στο Δήμο Περιστερίου. Οι επιπτώσεις των συγχωνεύσεων της Α’φάσης (περυσινή χρονιά) ήταν αρνητικές για τους μαθητές ,τις οικογένειες και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Η πρόταση που υπεβλήθη από το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης ΓΆΘήνας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου προβλέπει τη συγχώνευση του 1ου και 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου καθώς και την κατάργηση και μεταφορά της ΕΠΑΣ Περιστερίου στο’Ιλιον. Η τεχνική Εκπαίδευση στο Περιστέρι δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου σε συνεδρίαση του στις 15/2/2012 απέρριψε ομόφωνα την εισήγηση του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Γ’Αθήνας. Το γεγονός αυτό κρίνεται ως θετικό από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και από την Ένωση Γονέων Περιστερίου που είχαν ακριβώς την ίδια άποψη. Το ίδιο απορριπτική ήταν και η θέση που πήρε η ΕΛΜΕ Περιστερίου.

Η θετική εξέλιξη που υπήρξε με την ομόφωνη και απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου δε θα πρέπει όμως να καθησυχάζει κανέναν. Και ττέουσί υπήρξε παρόμοια απόφαση ,αλλά οι συγχωνεύσεις στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκαν. Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ως καθηγητές του 6ου και 8ουΛυκείου Περιστερίου είναι η τελευταία παράγραφος της εγκυκλίου που αναφέρει πως «…Σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα, τηρουμένων των παραπάνω κριτηρίων». Ως σύλλογοι του 6°” και 8ου Λυκείου Περιστερίου διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το μέλλον των σχολείων μας. Είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και μια Γ’φάση συγχωνεύσεων η οποία θα οδηγήσει σε συγχώνευση το 6° και 8° ΓΕΛ Περιστερίου. Προφορικές διαβεβαιώσει , φήμες δεν αρκούν πλέον. Κανένας εφησυχασμός ,εγρήγορση από όλους ,τους συλλόγους καθηγητών ,τη μαθητική κοινότητα, τους συλλόγους των γονέων.

Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο του απέδειξε πως επιδιώκει την περαιτέρω συγχώνευση και κατάονηση σχολικών μονάδων τη συρρίκνωση των σχολείων .την κατάργηση οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και την έξοδο τους από το σχολείο. Οι περικοπές της χρηματοδότησης των δήμων της χώρας έχουν ήδη δραματικές συνέπειες στη λειτουργία των σχολείων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μένει άπρακτος. Ακόμη και ο πιο ανυποψίαστος αντιλαμβάνεται πλέον πως εκείνο που επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν ένα φθηνό σχολείο .ένα σχολείο που θα εκπαιδεύει τους αυριανούς «απασχολήσιμους» των 400 Ευρώ. έναν εκπαιδευτικό που θα υπακούει τυφλά στην ιεραρχία λόγω του φόβου της αξιολόγησης η οποία θα αρχίσει από φέτος να εφαρμόζεται. Ως εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε στις επιδιώξεις για ένα απαξιωμένο δημόσιο σχολείο. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως παρακολουθούμε το

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*