Α’ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής: αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη

Το  ΔΣ  της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, εκφράζει τη συμπαράσταση του στους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ ΠΥΣΠΕ) για τη ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (διευθυντή του 2 ΔΣ  Ιλίου), Ατταλιώτου Κυριακή (σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (διευθυντή  στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψηφίους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.

     Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η  «συκοφαντική δυσφήμιση»  και η «παράβαση καθήκοντος» και όλα αυτά γιατί βαθμολογηθήκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς, παίρνοντας υπόψη τους τις καταγγελίες που υπήρχαν για τους συγκεκριμένους υποψηφίους από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική  συμπεριφορά. οι μηνυτές στέλνουν με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πως πρέπει να εννοείται η συμμέτοχη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης φωνών αντίστασης. Δηλώνουμε ότι η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται  σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσει τώρα. Καλούμε  τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις

Τα παραπάνω είναι συνέχεια της αγωγής που άσκησε ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος στον αιρετό Γιώργο  Χρόνη κατά τη διάρκεια των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από δύο χρόνια.

Να ξέρουν ότι οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ό, τι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική-πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο.

Η απόφαση του Δ/Σ της ΕΛΜΕ ελήφθη κατά πλειοψηφία

 13/03/2012

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ                     

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*