Δήλωση του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπρόσωπου των Παρεμβάσεων ΔΕ για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπ. Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη

Σήμερα Δευτέρα 19 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό  παιδείας όπου αναδείχτηκαν όλα τα ουσιαστικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στην εκπαίδευση: περιεχόμενο και λειτουργία του σχολείου, μισθολογικά, εργασιακές σχέσεις, διορισμοί-αναπληρωτές.

Από τη μεριά του ο υπουργός δήλωσε ότι θα νομοθετηθούν άμεσα και πριν τις εκλογές το νέο λύκειο, το τεχνολογικό λύκειο και το  εξεταστικό.

Για την αξιολόγηση, αν και υποκριτικά ανέφερε ότι δεν θέλει ούτε ένας εκπαιδευτικός να απολυθεί, επέμεινε στην ανάγκη εφαρμογής της και απλά δήλωσε την πρόθεσή του να πάει μετά από 3 μήνες, ενώ προβλέπεται να εφαρμοστεί στις αρχές Μάη όπως σε όλο το δημόσιο. Για να γίνει αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, κάτι για το οποίο δεν έχει γίνει κανένα βήμα. Ουσιαστικά τη μετάθεση της ημερομηνίας εφαρμογής την επιβάλλει το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί εξειδικευμένα κριτήρια για την εφαρμογή της στην εκπαίδευση. Φυσικά την κυβέρνηση βολεύει να την περάσει το καλοκαίρι, μετά από τον σκόπελο των εξετάσεων.

Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει άμεση και μαχητική απάντηση στα τελεσίγραφα του υπουργείου και της κυβέρνησης. Είναι η ώρα των γενικών συνελεύσεων που θα δώσουν το λόγο στον κλάδο. Οι κυβερνητικές παρατάξεις δεν μπορούν πλέον να μπλοκάρουν τη συζήτηση στον κόσμο της εκπαίδευσης καλλιεργώντας αυταπάτες ότι όλα παραπέμπονται για μετά τις εκλογές. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ οφείλει να ορίσει άμεσα γενική συνέλευση προέδρων και να μη βάζει εμπόδια στην έκφραση της θέλησης των εκπαιδευτικών να αντισταθούν στην πολιτική επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα, της φτώχειας και των απολύσεων. Δεν πρέπει να περάσουν τα σχέδιά τους για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Όλες οι μορφές αγώνα  πρέπει να είναι στο οπλοστάσιό μας.

Παύλος Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

paremvaseis.de@gmail.com, τηλ. 210 3318624

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*