Δίκτυο Πανεπιστημιακών: Μετά την αλλαγή υπουργού Παιδείας, ο αγώνας συνεχίζεται

Η πρώην υπουργός Παιδείας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή που είχε αναλάβει: «να αλλάξει το DNA της Ανώτατης Εκπαίδευσης». Πρόλαβε όμως, με εργαλείο το μνημόνιο να κλείσει σχολεία και να επιβάλει στα υπόλοιπα την αθλιότητα χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, αδιαφορώντας προκλητικά για τους μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα, πρόλαβε επίσης να περιορίσει δραματικά και να υποβαθμίσει  μισθολογικά και εργασιακά τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και να επιβάλει τον οικονομικό μαρασμό σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Η υπουργός που κήρυξε πόλεμο στην δημόσια Παιδεία φεύγει ακυρωμένη, για να «προσφέρει» από άλλη θέση στην «ανάπτυξη της χώρας», δηλαδή στην επιχείρηση εξαθλίωσης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων και μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το πανεπιστημιακό κίνημα – πανεπιστημιακοί, φοιτητές, εργαζόμενοι – κατάφερε να απονομιμοποιήσει στη συνείδηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας το νέο νόμο, ο οποίος ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται, παρά το ότι ψηφίστηκε στη Βουλή από τη συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών των μνημονίων. Με αποτέλεσμα να μην έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε κανένα Πανεπιστήμιο οι εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος, τα όργανα που θα επιβάλουν την εφαρμογή του νέου νόμου – και όπου αυτές οι εκλογές έχουν επιχειρηθεί το πανεπιστημιακό κίνημα τις έχει ματαιώσει.

Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο Γ. Μπαμπινιώτης, «ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, σε αυτή τη συγκυρία συσπείρωσης δυνάμεων».  Είναι ο πανεπιστημιακός ο πάντα «πρόθυμος» να υπηρετήσει όποια «αρχή» του το ζητήσει. Σήμερα είναι η κυβέρνηση του τραπεζίτη δοτού πρωθυπουργού, χτες ήταν η Διαμαντοπούλου, προχθές η Γιαννάκου, αλλά και ο αμερικανός πρέσβης, όπως αποκάλυψαν τα wikileaks.

Εμείς ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον νέο υπουργό Παιδείας. Πρέπει όμως και εκείνος να γνωρίζει τι να περιμένει από μας: αγώνα για τη μη εφαρμογή μέχρι την ανατροπή του νόμου που κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

Οι εισαγγελικές και πειθαρχικές διώξεις και η συκοφάντηση μαχόμενων πανεπιστημιακών, εργαζομένων και φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στη Θεσσαλία και όπου αλλού επιχειρούνται, δεν μπορούν να ανακόψουν το κίνημα για την ματαίωση των εκλογών Σ.Ι. και την ανατροπή όλου του νέου νόμου. Είμαστε αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι.

Ο συλλογικός αγώνας, παρά τις δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, μπορεί να αποτρέπει τα σχέδιά τους!

Συνεχίζουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια, για τις επόμενες γενιές.

Ή αυτοί ή εμείς!.

                                                                                                            9 Μαρτίου 2012

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*