11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

 

11 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΠΙΣΩ

 

Όλοι οι χορτάτοι αυτού του κόσμου, όλοι όσοι καρπώθηκαν τον ιδρώτα των εργαζόμενων δεκαετίες ολόκληρες, τώρα ζητούν το αίμα μας. Οι ανατροπές που προωθούν είναι ιστορικού χαρακτήρα. Δεν έχουμε να κάνουμε με έκτακτα, προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος. Οι αλλαγές οδηγούν τα εργασιακά, οικονομικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα δυο γενιές πίσω. Αν περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, η επόμενη ημέρα για μας και τα παιδιά μας θα είναι αγνώριστη.

 

Ως σύγχρονοι βρικόλακες, ζητούν το αίμα μας!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., το κεφάλαιο, οι αγορές, με την πλήρη συναίνεση και υποστήριξη της Ν.Δ και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, αποφάσισαν την οικονομική και εργασιακή μας εξαθλίωση.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Μειώνοντας κατά 12% τα επιδόματα και κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, αυξάνοντας το ΦΠΑ, τη βενζίνη και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΑ ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΜΑΪΟ.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:

Προωθούν την άρση της μονιμότητας , την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έτσι ώστε να μπορούν οι εργοδότες να καθορίζουν ανεξέλεγκτα το ημερομίσθιο με ατομική συμφωνία και εκβιασμούς ξεχωριστά με τον κάθε εργαζόμενο και να απολύουν ανεμπόδιστα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ:

Καθιερώνουν τον απόλυτο Καιάδα, με την καθιέρωση της ενιαίας σύνταξης των 360 €, και τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

 

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΤΑΧΑ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΜΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

 

Αυτή η πατρίδα έχει δυο κόσμους

Τον κόσμο της εργατιάς, της μισθωτής υπαλληλίας, της ιδιωτικής αφαίμαξης, τον ωρομίσθιο, το συμβασιούχο, με το μισθό να τελειώνει πριν ολοκληρωθεί ο μήνας, την τράπεζα να απειλεί, με την αγωνία να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών μας, με την ανεργία να χτυπά κάθε σπίτι, με το συναίσθημα της αστάθειας, της απογοήτευσης και της απελπισίας.

Και τον κόσμο των χορτάτων, αυτών που κερδοφορούν απ’ τη δουλειά μας, αυτών που ξέρουν να φοροδιαφεύγουν και να έχουν υψηλή προστασία, που επιδοτούνται για να πάνε τις κρατικές επιδοτήσεις στις off shore και να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους εκτός συνόρων, αυτών που ζουν μέσα στη χλιδή, τη σπατάλη και ζητούν θυσίες από τους πεινασμένους.

  • Μέσα σε 2 τετραετίες (μία ΠΑΣΟΚ και μια ΝΔ) τα κέρδη των τραπεζών εκτοξεύτηκαν από τα 233 δισ. ευρώ, στα 579 δισεκατομμύρια. 346 δις ευρώ επιπλέον κέρδη, δηλ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Αυτούς επιδότησε το ελληνικό κράτος με επιπλέον 28 δις, στερώντας τα από τα κατακλεμμένα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Σύμφωνα με τις αναφορές του ΣΔΟΕ, οι ελληνικών συμφερόντων off shore εταιρείες υπερβαίνουν τις 10.000 (!) και διακινούν ετησίως περί τα 500 δισ. ευρώ! 200 ΔΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ! Ιδιοκτήτες όλοι οι μεγάλοι «πατριώτες» που σήμερα απαιτούν τη δική μας εξαθλίωση…
  • 8.767.147,03 ευρώ εισέπραξε ο Προβόπουλος τα 3 τελευταία χρόνια για να εισηγείται σήμερα τη δική μας ισοπέδωση. 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ. Εκατοντάδες οι περιπτώσεις των βρικολάκων, που τώρα πλασάρουν τον πατριωτισμό των κοτζαμπάσηδων («ΣΦΑΞΕ ΜΕ, ΑΓΑ ΜΟΥ, Ν’ ΑΓΙΑΣΩ») και ποντάρουν στο φόβο, τον ατομισμό και την ευνουχισμένη συλλογική συνείδηση.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;

Τσακίζουν την ελάχιστη εργασιακή και ασφαλιστική αξιοπρέπεια, που κερδίσαμε με αίμα.

Ο κόσμος που ετοιμάζουν είναι εφιαλτικός, Εργασία χωρίς καθορισμένο ωράριο και σχετική ασφάλεια. Δουλειά μέχρι να βγει η ψυχή μας, κι αν δε τους κάνουμε το χατίρι να πεθάνουμε, συντάξεις προνοιακού χαρακτήρα, με ανύπαρκτη περίθαλψη κι εφάπαξ σε ομόλογα.

 

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΙΑΙΕΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

 

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προγραμματίσει, σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες, νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 16/3, με τρίωρη στάση εργασίας, ημέρα νέας «αξιολόγησης» από το ΕΚΟΦΙΝ, και να καλέσει Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ πριν το Πάσχα, ώστε να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας για την ανατροπή των μέτρων και του «Προγράμματος Σταθερότητας» που κατέθεσε η κυβέρνηση στην ΕΕ.

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στην Αθήνα συγκέντρωση 10.30 στο Μουσείο

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

www.paremvaseis.org, 6974438720