Ενιαία Αγων.Κίνηση ΠΥΣΔΕ Αχαΐας – Ενημερωτικό 9ο: Τα τελευταία πειθαρχικά και οι τελευταίοι μισθοί

 Ζούμε τον ορυμαγδό των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων. Αξίζει όμως, ξεπερνώντας προσωρινά και την αναβλητικότητα των εκπαιδευτικών που σέρνεται μέχρι να ξεσπάσει μαζί με το λαό αποτελεσματικά, να  επισημάνουμε  κάποια «μικρά» καθημερινά ζητήματα στο χώρο της εκπαίδευσης:

Α) Ο μισθός των αναπληρωτών στη κόψη του ξυραφιού.

Παρά την καθυστερημένη δημοσίευση της εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών για τους νέους μισθούς της ελαστικής εργασίας, τις βιαστικές ανακοινώσεις και ερμηνείας τους για τους αναπληρωτές (ΑΠΩ και ΑΜΩ) τα πράγματα είναι ακόμα συγκεχυμένα για το ποιος είναι ο μισθός τους. Εντάσσονται στον Στ βαθμό, αλλά και εξελίσσονται μισθολογικά με την προϋπηρεσία τους (μέχρι 7 έτη). Όμως στους επίσημους πίνακες για το βαθμό Στ υπάρχει ένα ΜΚ (βασικός 1092 Ε). Κάποιοι με βήμα το 2% επί του βασικού αυτού «δημιούργησαν» επόμενα ΜΚ, ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στα ΜΚ του Ε βαθμού. Ασαφές ακόμα παραμένει αν το ΜΚ των αναπληρωτών πριν την 1-1-2011 είναι 2 ή 3 έτη.

Η μηχανοργάνωση β/βαθμιας Εκπ/σης της Αχαΐας ξεκινά από 1-2-2012 την πληρωμών των αναπληρωτών με μοίρασμα των διαφορών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Δώρου Χριστουγέννων και Ιανουαρίου σε πέντε δόσεις (5 επόμενοι μήνες), αλλά με ΜΚ το βασικό του Στ βαθμού σε όλους (και θετικές διαφορές θα επιμεριστούν αργότερα), ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας, αφού το ΥΠΔΜΘ δεν ξεκαθαρίζει το πώς θα γίνει η εξέλιξη.

Οφείλουν επομένως οι τοπικές ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ, με τους ίδιους τους αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή, να πιέσουν ώστε: α) Να διασαφηνιστεί από το ΥΠΔΜΘ και Υπ. Οικονομικών το πώς θα εξελίσσονται μισθολογικά β) Να διεκδικηθεί να περνούν και στο βαθμό Ε (όπως  κατατάχτηκαν οι δόκιμοι που δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί) και γ) Να καταργηθεί το πλαφόν των 7 ετών και να είναι απεριόριστο.

Β) Πειθαρχικά

Στο τελευταίο Πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε η δημιουργία άλλου τύπου Πειθαρχικών Υπ. Συμβουλίων, παρακάμπτοντας τα γνωστά ΥΣ όπου συμμετέχουν δυο διορισμένοι διευθυντές και δυο αιρετοί εκπρόσωποι. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει από τώρα να αναδείξει το ρόλο και το στόχο αυτού του νέου μοντέλου, που δήθεν θα είναι πιο «αμερόληπτο». Στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας αυτό τον καιρό διεκπεραιώνουμε τα τελευταία πειθαρχικά που τρέχουν. Την προηγούμενη περίοδο, σημειώνουμε σημειολογικά, σε πειθαρχικό συναδέλφου από την Τ.Ε. με τη συμμετοχή μας και την ενεργητική στάση μας δεν σταθήκαμε μόνο στις «υπηρεσιακές καθυστερήσεις» με όρους δικαιοσύνης. Παράλληλα αναδείξαμε ολιγωρίες και έλλειψη βούλησης της διοίκησης του σχολείου του, που όχι μόνο δεν τον καθοδήγησε και βοήθησε, αλλά αντιθέτως «έσπρωξε» σε πειθαρχικά παραπτώματα το συνάδελφο. Έτσι βοηθήσαμε, κατά το δυνατό, και τα υπόλοιπα μέλη του ΥΣ να έχουν πιο σφαιρική αντίληψη και να μη τιμωρηθεί βαριά ο συνάδελφος. Αυτόν το ρόλο ποιοι θα το παίξουν στα νέα πειθαρχικά Συμβούλια, αφού από το χώρο του ΥΠΔΜΘ θα μετέχει μόνο ο Δ/ντης Εκπ/σης;

Γ) Αγκυλώσεις

1η: Τελικά, τέλος Φλεβάρη, τοποθετήθηκαν 4 αναπληρωτές στην Τ. Ε. (μαζί με άλλους κυρίως βασικών ειδικοτήτων σε Γυμνάσια και Λύκεια) με ιδιάζουσα την περίπτωση των 2 νοσηλευτικής στο 1Ο ΕΠΑΛ Αιγίου και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, όπου καλούνται να καλύψουν και την ύλη από τα μέσα Σεπτέμβρη!! Αυτή η αναπλήρωση της ύλης και πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος πως θα επιτευχθεί;

2η: Στο πετσοκομμένο από τάξεις Αθλητικό Σχολείο της Πάτρας η γραφειοκρατία του ΥΠΔΜΘ δεν μπορεί εδώ και πολλές εβδομάδες να απελευθερώσει καθηγητή ΠΕ11 που είναι στον πίνακα για να κάνει εκεί το αυτονόητο, ενώ εδώ και καιρό το ΠΥΣΔΕ έχει ήδη βρει τον αναπληρωτή του!! Τέτοιο κοσκίνισμα;

Δ) Προϋπηρεσίες, μεταπτυχιακά και ιδιωτικό έργο

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσιών, χωρίς ακόμα να λαμβάνουμε υπόψη εργασία στον ιδιωτικό τομέα – δεν έχουν εκδοθεί ερμ. εγκύκλιοι για μισθολογική εξέλιξη με το νέο μισθολόγιο – πλην της Ιδιωτ. Εκπ/σης. Το ίδιο γίνεται και με τα μεταπτυχιακά, αρκεί να είναι πλήρης και επαρκής ο κάθε φάκελος. Έγκριση για Ιδιωτ. Έργο γίνεται με το γνωστό καθεστώς. Προκαλέσαμε όμως και πήραμε θετική απάντηση από το ΥΠΔΜΘ δυνατότητα νόμιμης έκθεσης έργων ζωγραφικής.

Οι αιρετοί με την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση για το ΠΥΣΔΕ Ν. Αχαΐας είναι:

1) Παναγιώτης Μπούρδαλας, τακτικό μέλος, κιν. 6976791812, e-mail: pmkas2004@yahoo.gr

2) Παναγιώτης Παΐζης, αναπλ. μέλος, κιν. 6944347119 , e-mail: ppaizis@sch.gr

Πάτρα, 07-03-2012

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *