ΕΛΜΕ Βοιωτίας: «Επιμόρφωση με το πιστόλι στον κρόταφο δεν γίνεται…»

Σχετικά με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος  στο 1Ο Γυμνάσιο Θήβας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις 2/3/2012 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας θεωρεί ότι  :

1)     Το γεγονός ότι ο ορισμός  του Γυμνασίου ως  πιλοτικού έγινε χωρίς καν την ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων –αλλά επιβλήθηκε από την διοίκηση –ναρκοθέτησε το μέλλον του προγράμματος.

2)     Κάθε  τέτοια πρωτοβουλία πρέπει να περνά  από τους συλλόγους διδασκόντων, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την τελική ευθύνη, για τις ουσιαστικές  αλλαγές που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο.

3)     Η εντολή για υποχρεωτική μετακίνηση των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση με την επίκληση κιόλας παιδαγωγικών και άλλων λόγων επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, 130×2 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του σχολείου (Λαμία) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι:

  • Όταν το ΠΕΚ Λαμίας ζήτησε  να δηλώσουν εγγράφως αν επιθυμούν να συμμετέχουν στα σεμινάρια οι συνάδελφοι επικαλέστηκαν αδυναμία μετακίνησης ,για οικονομικούς λόγους και άρα αδυναμία συμμετοχής.
  • Οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τα έξοδα μετακίνησης από προηγούμενα σεμινάρια.
  • Αποκορύφωμα όλων αυτών η Παρασκευή 2/3/2012, όπου απαγορεύτηκε στους συναδέλφους να μπουν στο πρόγραμμα του σχολείου με πρόσχημα την υποχρεωτική παρακολούθηση της επιμόρφωσης, παρότι οι συνάδελφοι παρουσιάστηκαν και παρέμειναν στο χώρο του σχολείου μέχρι την λήξη του σχολικού τους ωραρίου. Έτσι είχαμε την εφαρμογή ενός ιδιόμορφου lock out.

4)     Θεωρούμε απαράδεκτες όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις της Διοίκησης. Η νομιμότητα των ενεργειών  που επικαλείται δεν νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση το εφιαλτικό κλίμα τρομοφοβίας ,που βίωσαν οι συνάδελφοι και δημιουργήθηκε με δικιά της ευθύνη.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότιΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,

πολύ περισσότερο όταν οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν πια να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία τους .

Βλέπουμε σε αυτό το συμβάν την απόδειξη του κλίματος που επιχειρεί να δημιουργήσει το Υπ. Παιδείας με το «Νέο Σχολείο», όπου οι προϊστάμενοι  και ο διευθυντές θα προωθούν την πολιτική του Υπ. Παιδείας και θα επιβάλουν σιωπή σε οποιαδήποτε  αντίδραση και  οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται υπό απειλή της  απόλυσης ή της δυσμενούς εξέλιξης   μέσω της  «αξιολόγησης»

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι :Κάθε ενέργεια της Διοίκησης που δημιουργεί ανάλογο κλίμα θα καταγγέλλεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα άμεσα.   

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: η επόμενη φάση σεμιναρίων να πραγματοποιηθεί στη Θήβα ή Χαλκίδα για τα δύο πιλοτικά σχολεία των νομών Βοιωτίας και Εύβοιας.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ αφού συζητήσει να πάρει θέση στο θέμα.

 7/3/2012

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *